Neperšokęs griovio, nesakyk op: „Žinau, ką renku“ kviečia į lemiamą dvikovą Pasvalyje

Nešališkas politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ kovo 10 d. 18 val., Pasvalio kultūros centro Didžiojoje salėje organizuoja lemiamus debatus į mero postą tarp dviejų į II turą patekusių kandidatų. Pasvalio gyventojai kviečiami nemiegoti prieš rinkimus ir tiesiogiai užduoti rūpimus klausimus kandidatams į merus. 

„Žinau, ką renku“ veikia nešališkai, tad debatuose kviečiami dalyvauti abu kandidatai į merus. Savo dalyvavimą jau patvirtino Gintautas Gegužinskas (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai), Neringa Trinskienė (Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“). Debatus moderuos žurnalistas Vilmantas Venckūnas.

Patirtis rodo, kad pirmasis turas visiems įdomesnis ir aktyvumas ten didžiausias, tačiau antrajame ture išrenkam, kas savivaldybei vadovaus ateinančius ketverius metus. Dar neaišku už ką nori balsuoti? Visi atsakymai paaiškės per debatus su kandidatais į merus!

„Norint išsirinkti labiausiai tinkamą kandidatą užimti mero postą reikia pasiruošti – sugalvoti bent 3 argumentus, kodėl už jį balsuoju. Kaip sakoma: „neperšokęs griovio, nesakyk op“, – sako „Žinau, ką renku“ mentorė Miglė Palujanskaitė.

Siekiant padėti apsispręsti, kuris kandidatas yra Jums tinkamiausias, nešališkas politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ kviečia gyventojus į lemiamus debatus, kuriuose kandidatai į merus diskutuos aktualiomis temomis, atsakys į rinkėjų klausimus, viešai pristatys savo įsipareigojimus Jums, kurie bus įrašyti.

Užduoti klausimus kandidatams ir palyginti juos pagal turtą, išsilavinimą, mokamas kalbas ir kitą jau dabar galima specialioje rinkimų platformoje https://rinkimai.zinaukarenku.lt/ 

Iniciatyva „Žinau, ką renku“ – tai nešališkas politikos stebėsenos tinklas, kuris vykdo priešrinkiminę stebėseną nuo 2014 metų, siekdamas, kad rinkėjai aktyviai ir sąmoningai dalyvautų rinkimuose bei sustiprėtų informuotas dialogas tarp politikų ir rinkėjų. Tuo tikslu organizuojame priešrinkiminius debatus. 2023 m. iniciatyvos veiklą įgyvendinti padeda Aktyvių piliečių fondo projektas, finansuojamo EEE finansinio mechanizmo lėšomis, dalis.

Daugiau informacijos apie renginį: https://www.facebook.com/events/550243017208795/?ref=newsfeed 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.