Tarnybos kūrėjui ir ilgamečiui jos vadovui – Savivaldybės padėka ir kolegų apdovanojimas

stuogis 2Gruodžio 22 d. vykusio Pasvalio rajono savivaldybės tarybos posėdžio metu buvo atsisveikinta su į užtarnautą poilsį prieš savaitę išėjusiu rajono Savivaldybės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininku Juliumi Stuogiu. Tarybos sprendimu jam įteiktas Savivaldybės padėkos raštas už savarankiškos rajono Savivaldybės priešgaisrinės tarnybos kūrimą ir plėtrą bei nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą gerinant rajono gyventojų priešgaisrinį saugumą.

Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Algirdas Rudys ir Pasvalio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Remigijus Baliūnas apdovanojo J. Stuogį pasižymėjimo ženklu už tarnyboje išdirbtus metus.

Pasvalio rajone J. Stuogis – nuo 1983-iųjų. Tais metais jis pradėjo dirbti valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspektoriumi. Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, J. Stuogis aktyviai dalyvavo kuriant Pasvalio priešgaisrinę tarnybą, o nuo 1992- ųjų pradžios – jai ir vadovavo.

Po 1997 m. įvykdytos reorganizacijos, kai Pasvalio priešgaisrinė tarnyba buvo padalinta į Pasvalio sukarintą priešgaisrinę dalį ir Savivaldybės priešgaisrinę tarnybą, dirbo pastarosios viršininku.

Prisimindamas ilgus savo darbo metus J. Stuogis teigė, jog šis laikotarpis tikrai nebuvo nuobodus. „Kadangi sovietmečiu rajone jokios Priešgaisrinės tarnybos nebuvo, turėjome ją kurti „nuo nulio“ iš tuomečių tarpkolūkinių ugniagesių komandų. Teko nemažai paplušėti, kad griaunant kolūkius nebūtų su visu kitu turtu privatizuoti priešgaisriniai punktai: gaisrų gesinimo technika, pastatai, galų gale – ir žemės sklypai, kuriuose visa tai buvo. Manau, kad visas šis darbas nenuėjo veltui, nes šalyje yra rajonų, kuriuose savivaldybių priešgaisrinės tarnybos taip ir liko nesukurtos“, – sakė J. Stuogis.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.