Plaukų šalinimas lazeriu: esminiai prietaisų technologiniai skirtumai

Žmonės nuo senų senovės šalindavo nepageidaujamus plaukus, kartais net ir labai netradiciniais būdais. Laimei, šiais laikais jau netrūksta modernių metodų ir nereikalingų plaukų galima atsikratyti labai ilgam laikui. Šiomis dienomis pastebima ypač didžiulė plaukų šalinimo lazeriu paklausa. O kai išauga paklausa, visada atsiranda ir didesnė pasiūla. Dabar praktiškai kiekvienoje estetinės medicinos klinikoje galite užsisakyti šią procedūrą.

Plaukų šalinimo lazeriai skleidžia spindulius, kurie procedūros metu virsta šiluma. Ji tiesiogiai paveikia plaukų folikulų melanino pigmentus ir nė kiek nepažeidžia kūno odos. Lazeris pažeidžia plaukų folikulus ir taip slopina naujų plaukų augimo procesą.

Tam, kad plaukų šalinimas lazeriu suteiktų pačius geriausius rezultatus, būtina pasirinkti procedūrą su prietaisu, kuris geriausiai atitinka jūsų odos bei plaukų tipą. Ne visos plaukų šalinimo lazeriu technologijos yra vienodos ir ne visos idealiai atitinka visus odos tipus. Šiame straipsnyje panagrinėsime skirtingus lazerius ir kodėl, norint pasiekti pačius geriausius rezultatus, labai svarbu pasirinkti tinkamą.

Kokie lazeriai padeda atsikratyti nereikalingų plaukų?

Šiuo metu rinkoje dažniausiai galima pamatyti kelis skirtingus lazerius: aleksandrito, diodinį, Nd:YAG ir rubino. Kiekvienas lazeris pasižymi skirtingais bangų ilgiais ir intensyvumu. Be to procedūros metu šiuos parametrus galima nustatyti skirtingai. Iš esmės kiekvienas lazeris, jeigu tik yra tinkamai nustatomas, gali prisitaikyti prie kiekvieno žmogaus asmeniškai. Tiesiog siekiant tikrai efektyvių rezultatų – verčiau rinktis prietaisą pagal kvalifikuoto specialisto rekomendaciją.

Taip pat dar yra galimybė pasirinkti IPL  (intensyvios impulsinės šviesos) procedūrą. Tai nėra lazeris, o tiesiog šviesos terapijos rūšis, kuri taip pat gana dažnai naudojama, siekiant pašalinti nereikalingus plaukelius.

Aleksandrito lazeris

Tai pats populiariausias lazeris estetinės medicinos klinikose. Jis suteikia išties akivaizdžius rezultatus, nes gerai prasiskverbia į plaukų folikulus. Naujausi aleksandrito lazeriai jau turi įmontuotas odos vėsinimo įrangas, todėl klientams ženkliai sumažinamas diskomfortas procedūros metu. Seansai su šiuo lazeriu atliekami gana greitai ir puikiai tinka didesnėms kūno sritims, pavyzdžiui, nugarai, krūtinei ar kojoms.

Aleksandrito lazeris geriausiai tinka žmonėms, kurie turi šviesius odos atspalvius ir tamsesnius kūno plaukelius. Prietaisas skleidžia 755 nanometrų bangos ilgio spindulius.

Diodinis lazeris

Šis lazeris vienas universaliausių rinkoje. Jis pasižymi labai ilgu skleidžiamos bangos ilgiu – 800 arba 810 nm. Ilgesnis bangos ilgis geriau ir giliau įsiskverbia į plauko folikulą.

Šį lazerį drąsiai gali rinktis žmonės, turintys storus ir tamsius plaukus. Neretai ši procedūra siūloma ir vyrams, kurie nori atsikratyti nugaros ar krūtinės plaukų. Moterys renkasi diodinį lazerį, norėdamos pašalinti plaukus veido, pažastų ir bikinio srityse.

Nd:YAG lazeris

Šis lazeris pasižymi dar ilgesniu spinduliuojamos bangos ilgiu – 1064 nm, todėl puikiai tinka net ir tiems klientams, kurie turi tamsesnio atspalvio odą. Be veiksmingo plaukų šalinimo, šis lazeris siūlo ir daugiau naudingų privalumų. Juo galima šalinti tatuiruotes arba atstatyti saulės pažeistą odą. Nd:YAG yra saugus lazeris visų tipų odai.

Rubino lazeris

Tai pats pirmasis lazeris, kuris buvo skirtas plaukų šalinimui. Pasižymi trumpesniu bangos ilgiu – 694 nm. Rubino lazeris buvo naudojamas daugybę metų, bet šiais laikais jis pasirenkamas vis rečiau, nes atsirado naujesnių ir saugesnių lazerinių technologijų.

Rubino lazeris veiksmingiausiai veikia šviesios odos ir tamsių spalvų savininkams. Nerekomenduojama jo naudoti asmenims, kurie turi tamsesnius odos atspalvius.

IPL

Tai intensyvios impulsinės šviesos procedūra, kuri veikia panašiai, kaip lazeris, nes nukreipia plataus spektro šviesą į plaukų folikuluose esantį melaniną. Bangos ilgio diapazonas šiuo atveju yra platesnis, nei lazerio. Šios procedūros pranašumas tas, kad galima skirtingai pritaikyti bangos ilgį, energijos lygį bei impulso trukmę. Lyginant su rinkoje esančiais lazeriais, šios procedūros seansų gali prireikti daugiau, nes efektyvumas nėra lygiavertis.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.