Su pergalės skoniu maišėsi kartėlis

Jaunoji boksininkė iš Pasvalio Kamilė Aglinskaitė su treneriu Stasiu Balčiausku. Mergina Pasaulio jaunimo bokso čempionate pasiekė garbingą penktą vietą. Asmeninio albumo nuotr.

Pasvalietė – penkta pasaulyje 

Lapkričio 13–27 dienomis Alikantėje (Ispanija) vyko Pasaulio jaunimo bokso čempionatas, kuriame su Lietuvos rinktine dalyvavo ir pasvalietė Kamilė Aglinskaitė bei vaikinų kompanija. Kamilė (svorio kategorijoje virš 81 kg) ketvirtfinalyje susitiko su boksininke iš Airijos Elizabetha d’Arcy Cliona, praėjusių metų Europos čempione. Airė šįmet tapo ir pasaulio čempione, tačiau Kamilė su Elizabetha boksavosi kaip su lygia varžove.

Ant antrosios vietos pakylos – Stasio Balčiausko auklėtinė Viktorija Strekaitė. Asmeninio albumo nuotr.

Kamilė kovos nepralaimėjo. Bet kas yra Lietuva? Deja, teisėjai nusprendė – rezultatu 4:1 skyrė pergalę Airijos boksininkei“, – kalbėjo treneris Stasys Balčiauskas. Tačiau Kamilė tapo penktąja pasaulio jaunimo boksininke. Tai – nuostabus pasiekimas.

Iš Lietuvos čempionato – sidabras ir bronza 

Tuo pačiu metu Panevėžyje vyko ir Lietuvos suaugusiųjų bokso čempionatas. Pasvalio rajono garbę gynė Arnas Kazakevičius (svorio kategorijoje iki 75 kg) ir Viktorija Strekaitė (iki 66 kg). Pusfinalyje Arnas susitiko su sportininku iš Šilutės Vytautu Balsiu, daugkartiniu Lietuvos čempionu, Europos vicečempionu, Europos studentų žaidynių prizininku. Pasvalietis Arnas dar tik pirmus metus rungiasi suaugusiųjų amžiaus grupėje. 

„Gaila, kad aš pats negalėjau gyvai stebėti Arno kovos ir patarti savo boksininkams. Tačiau ne vienas treneris vėliau skambino ir sakė, kad pasvalietis boksavosi gerai, kovos nepralaimėjo. Bet teisėjai laimę atidavė tituluotam boksininkui“, – „Darbui“ pasakojo S. Balčiauskas. Arnas užėmė garbingą trečiąją vietą ant pakylos. 

Taip pat pirmą kartą suaugusiųjų amžiaus grupėje rungėsi ir Lietuvos vicečempione tapo Viktorija. Naujokė iš Pasvalio nusileido Lietuvoje tituluotai boksininkei, Europos ir pasaulio čempionatų dalyvei iš Šilutės Austėjai Aučiutei. 

„Bet nieko – ringe varžovus matysime dar ne kartą, tai dar tik pradžia. Ateityje Viktorijos dar laukia pergalių skonis“, – ryžtingai sakė treneris.

Kiekviena kova primena ir mūšį dėl finansavimo 

S. Balčiauskas dėkoja Virgilijui Stapulioniui, pasvaliečius palydėjusiam į Lietuvos čempionatą, taip pat Pasvalio sporto mokyklai – geranoriškai palaikančią, kad mūsų sportininkai galėtų kuo dažniau vykti į varžybas ir tobulėti. Prie to nematoma ranka prisideda ir eiliniai pasvaliečiai, verslininkai, sporto entuziastai, remiantys jaunųjų sportininkų keliones ir mokymą. 

Lietuvos suaugusiųjų bokso čempionato bronza – pasvaliečiui Arnui Kazakevičiui. Asmeninio albumo nuotr.

Treneris apgailestavo, kad tinkamai pasiruošti pasaulinio lygio čempionatams pasvaliečiai neturi tiek galimybių, kiek norėtųsi. 

„Reikia kuo daugiau sparingų, stovyklų su boksininkais iš kitų šalių. Tačiau tam reikia ir finansavimo, nes kiekviena išvyka kainuoja. O mūsų valdžia kol kas remia tik krepšininkus – nors komandoje nėra nei vieno pasvaliečio, nariai ateina ir išeina. Bet turime tikėti – jie garsina Pasvalį! Gaila, kad kitoms sporto šakoms lieka tik kruopelytė, nors būtent jos garsina mūsų miestą ir rajoną – mūsų jaunieji sportininkai, mūsų vaikai.“ Nepaisant visko, boksininkai pateisina savo tvirtą ir veržlų būdą – nenuleidžia galvos ir atkakliai dirba toliau. 

Aukštas vietas Lietuvos ir pasaulio turnyruose mūsų boksininkai užima net su minimaliu pasirengimu. Ar neverta pagalvoti, ko auganti Pasvalio sportininkų karta pasiektų, jei sulauktų svaresnio palaikymo?

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.