Diliauskiečių vakaronė prie pyragų

Diliauskų kultūros skyriaus nuotr.

Smaližiai žino – lapkričio šeštą dieną pyragais gardžiuotis tiesiog privaloma. Tai – oficiali Pyragų diena. Šį sekmadienį Pasvalio rajone taip pat būrėsi bendruomenės, šeimos ir draugai – į pasivakarojimą prie namuose ruoštų kepinių. Jau ne pirmi metai šis saldus savaitgalis tampa proga susitikti ir Diliauskų krašto žmonėms.

Vietinės gaspadinės dalijosi savo firminiais šedevrais, dalyvaudamos dviejose skanėstų kategorijose – saldžių pyragų ir silkės tortų. Šįsyk draugiškai varžėsi trylika kepėjų. Na, o kas yra labiausiai prityrę ragautojai ir vertintojai? Žinoma, vyrai. Žiuri komisiją sudarė kraštietis Algis Survila ir svečias Igoris Malinauskas. Skaniausiais išrinkti: Vitos Navalinskienės silkės tortas su saldžiaisiais kukurūzais tarmišku pavadinimu-palinkėjimu „Valgyk silkės ir namo vilkės… Nors, gal dar pabūk“, Violetos Klingienės rudeniškai šokoladinis pyragas „Paskutinė avietė“. Neliko nepastebėta Ligijos Morkūnienės tartaletė, poetės Aleksandros Svidenienės lašininių bandelių pyragas su eilėraščiu, mažųjų šeimininkučių kepiniai – Luknės Jankauskaitės „Keksai šmeksai“ ir Elzės Klingaitės „Spurgytė“ su cukraus pudros debesiu. Na, o apdovanoti visi dalyviai – juk kiekvienas pyragas buvo vienintelis toks. 

Kad skanauti būtų dar smagiau, humoristinį pasirodymą dovanojo šou grupė „Bobos“ (vad. Gražina Paliulienė). Moterys šmaikščiai pasigodojo apie amžinas problemas – santykius su vyrais, marčiomis ir dietomis… 

„Šventė nedidelė, jauki – rengiame ją savo krašto žmonėms“, – su šypsena sakė G. Paliulienė, Diliauskų kultūros skyriaus administratorė.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.