KAIP PASIRINKTI TINKAMĄ MAKIAŽO ŠEPETĖLĮ?

Makiažui būna naudojami įvairūs natūralaus arba sintetinio plauko šepetėliai su plastikiniais arba mediniais koteliais. Kaip nuspręsti, kurie makiažo šepetėliai yra patys geriausi? Aptarkime viską iš eilės.

Kokios yra natūralaus ir sintetinio plauko šepetėlių savybės?

Jei jums labiau patinka natūralaus plauko makiažo šepetėliai, rinkitės sabalo kailio šepetėlius dėl to, kad jie puikiai išlaiko formą. Dar būna šepetėliai iš žebenkšties, voverės ar barsuko kailio. Patys pigiausi natūralaus plauko šepetėliai yra pagaminti iš arklio ašutų. Tuo tarpu sintetinio plauko šepetėliai yra pigesni ir kai kuriais atvejais netgi pranašesni už natūralaus plauko šepetėlius.

Šios rūšies šepetėliai yra praktiški dėl to, kad į juos neįsigeria sausieji kreminiai kosmetikos produktai. Jie visiškai nedirgina odos ir leidžia kuo puikiausiai pasidažyti. Makiažo šepetėliai būna arba su mediniu, arba su plastikiniu koteliu. Svarbiausia, kad kotelis būtų ne tik storas, bet ir gana ilgas, kad jį patogiai būtų galima laikyti rankoje.

Kodėl verta makiažo šepetėlius pirkti ne po vieną, o komplektais?

Jeigu jūs aptikote tikrai gerus šepetėlius, jums bus akivaizdžiai pigiau nusipirkti visą jų komplektą, nei pirkinėti juos po vieną. Be to, rinkinį geriausia pirkti tada, kai jam taikoma nuolaidų akcija. O jeigu jums reikia ne tik makiažo šepetėlių, bet ir kitokių makiažo teptukų, tada tikrai būtų verta visą jų rinkinį įsigyti vienu metu, nes tada sutaupysite ne tik pinigus, bet ir laiką, kurį sugaištumėte ieškodami šių prekių pavieniui.

Ką reikia žinoti apie makiažo šepetėlių priežiūrą?

Jeigu norite, kad makiažo šepetėliai kuo ilgiau jums tarnauti, prisiminkite, jog jiems reikalinga gera priežiūra. O kaip juos prižiūrėti? Makiažo šepetėliai jums tarnaus labai ilgai, jei bent kartą per mėnesį į pašildytą vandenį įlašinsite kelis lašus šampūno, skirto natūralaus plauko šepetėliams. O jeigu norėsite valyti sintetinio plauko šepetėlius, tada vietoj šampūno galėsite naudoti indų ploviklį. Po to, kai šepetėlius kaip reikiant išplausite, juos nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir palikite išdžiūti. Tada jie tikrai jums ištarnaus net keletą metų.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.