Ukrainos gynėjams – medžiotojų dovanos

Iš kairės – medžiotojai Sigitas Pranskūnas ir Dalius Navikas. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Jau daugiau nei tris savaites su žiauriu priešu narsiai kovojantiems Ukrainos kariams reikia ne tik daugiau ginklų, bet ir maisto. Tiesa, jo kol kas jiems lyg ir pakanka. Bet neaišku, kiek karas dar tęsis.

Kad savo tėvynę ginantiems ukrainiečiams netektų jausti alkio, stengiasi ir mūsų rajono medžiotojai. Jie praeitą savaitę išsiuntė Ukrainos armijos kovotojams 230 skardinių troškintos šernienos. „Aišku, kiekis nėra įspūdingas. Bet pradžia jau padaryta. Tikimės, kad mūsų iniciatyvą palaikys ir kiti šalies medžiotojai“, – kalbėjo „Naradavos“ būrelio medžiotojas Dalius Navikas. 

Užpraeitą savaitgalį nušovęs du šernus, taikliarankis nedvejojo, kam turi būti skirtas šis laimikis. „Ukrainiečiams kareiviams labiau reikia maisto. Mes ir taip esame sotūs. Todėl su būrelio nariais nusprendėme prigaminti šernienos konservų kovotojams. O trečiadienį siunta jau buvo paruošta. Tikriausiai jau kitą savaitgalį ji pasieks Ukrainą“, – pasakojo Dalius. 

Šernai medžiojami be pertraukų ištisus metus. Žinoma, dėl afrikinio kiaulių maro ir tokios intensyvios medžioklės šių žvėrių gerokai sumažėjo. Bet pernai jau buvo pastebėti populiacijos atsigavimo ženklai. Todėl reikia tikėtis, kad ir medžioklės bus vis sėkmingesnės. 

„Maisto ukrainiečiams reikės ir karui pasibaigus. Konservų galiojimo laikas yra gan ilgas. Tad Ukrainos kariai tikrai galės mėgautis šiuo produktu kad ir vėliau“, – svarstė „Naradavos“ būrelio medžiotojai. Beje, prie siuntos jie pridėjo ir medžioklėje naudotus įrankius – dvi „Motorolos“ firmos radijo stoteles. Fronte jos bus reikalingesnės nei miške.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.