Giminiškam Ukrainos miestui skyrė 30 000 eurų. Kviečia prie paramos prisidėti ir gyventojus

Pasvalio rajono savivaldybė 2015 m. gegužės 7 d. pasirašė draugystės ir bendradarbiavimo sutartį su Ukrainos Žytomyro srities Liubaro rajono valstybinės administracijos ir Liubaro rajono taryba. Į G. Gegužinską kreipėsi Liubaro miesto administracijos atstovai su prašymu paremti šio miesto teritorinės gynybos dalinį. Ukrainiečiai prašo kariškos avalynės, aprangos, kuprinių, antkelių, radijo stotelių, medicinos priemonių, generatorių, konservuoto maisto ir t. t.

Trečiadienį buvo sušauktas neeilinis Savivaldybės tarybos posėdis, kuriame buvo svarstoma, kokią paramą su Rusija kariaujančiai Ukrainai galėtų suteikti mūsų Savivaldybė. Taryba vienbalsiai nusprendė skirti 30 000 eurų paramą. Už šias ir kitas paaukotas lėšas bus nupirktos ukrainiečiams šiuo metu labiausiai reikalingos prekės bei organizuojamas jų transportavimas ir perdavimas. 

Paramą renka ir joniškėliečiai 

Joniškėlio miesto seniūnas ir buvęs profesionalus karys Donatas Dilys savo feisbuko paskyroje išplatino kreipimąsi padėti Liubare besikaunantiems kariams. Seniūnas savo buvusių kolegų bei visų geros valios žmonių prašo paaukoti kariškų batų, kariškų aprangų (išskyrus Lietuvos kariuomenės patentuotą marginimą), kariškų kuprinių, šalmų, šarvinių liemenių, antkelių, taktinių liemenių ir diržų, radijo stotelių, medicininių priemonių (sterilių bintų, turniketų ir pan.), optinių prietaisų, (dieninio ir naktinio matymo žiūronų), termovizorių, dronų, generatorių, konservuoto maisto (mėsos konservų, kondensuoto pieno), prožektorių ir t. t. Taip pat ukrainiečiai prašo sauskelnių vaikams, vaikų maisto. Kontaktinis Donato Dilio telefonas 8 687 51291.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.