Sumedžiojo vilką

Aidos GARASTAITĖS nuotrauka

Pasvalietis Narūnas Jankauskas praeitą šeštadienio rytą prisimins ilgai – 33 metų vyrui pavyko nudobti vilką.

– Į medžioklę išvažiavome aštuoniese. Mane paleido prie Gervinių miško. Pradėjus švisti, maždaug už 500 metrų pamačiau septynis vilkus – du didelius ir penkis mažesnius. Jie išlipo iš griovio ir patraukė link miško, kuriame buvau aš. Likus gal 100 metrų žvėrys staiga sustojo, matyt, užuodė mane. Tuo metu ir šoviau, – pasakoja „Naradavos“ medžiotojų būrelio narys.

Narūno laimikis – jaunas, šių metų vados vilkas. 

Vyras pasakojo, jog tai pirmasis per keturiolika medžioklės metų nušautas vilkas.
– Esu ne kartą matęs, o dar dažniau girdėjęs. Beveik kiekvienos medžioklės metu girdime durpyne kaukiančius vilkus. Jie labai protingi gyvūnai, kuriuos sumedžioti tikrai nėra lengva. Kita vertus, jų dabar yra tiek daug ir jie taip suįžūlėjo, kad beveik nebebijo žmogaus. Pavyzdžiui, Galinių kaime esančioje sodyboje moteris augina karves. Jos sodyba visiškai greta miško ir jos gyventoja kone kiekviena rytą mato aplinkui besisukiojančius ir veršiukus nugvelbti besitaikančius pilkius… 

Aplinkos ministerija šiam 2020– 2021 m. medžioklės sezonui, kuris prasidėjo spalio 15 d., nustatė 175 vilkų sumedžiojimo limitą. Narūno Jankausko laimikis – pirmasis Pasvalio ir Biržų krašte. 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

1 Comment

  1. Vamzdiec… sugalvojot naujieną įkelti. Gal davai jam dar kokį nors medalį duokit už tai, kad žudo nekaltus gyvūnus? Atrado kuo didžiuotis. Mankurtas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.