„Vėtros“ veteranas Nidos pusę maratono įveikė jau septynioliktą kartą

Apie tūkstantį bėgikų iš Lietuvos ir užsienio sukvietusi septynioliktoji tarptautinė Nidos pusės maratono bėgimo šventė palepino ir beveik vasariškais orais. Bėgimo išvakarių naktį net perkūnija su žaibais pasitrankė, o tai rugsėjo pabaigoje ne visai įprastas reiškinys. Bet abi šventės dienas švietė saulutė, maudynių mėgėjai galėjo mėgautis vasarošilčiu Baltijos vandeniu.

Nors pagrindinė Nidos pusės maratono bėgimo distancija – 21 km 98 m, tačiau bėgikai galėjo rinktis ir kitas – gerokai trumpesnes. Vaikai ir jaunimas bėgo 1, 2, 3 kilometrus, vyresni – pagal savo norus ir jėgas, be pusės maratono, dar galėjo rinktis 5 ar 10 kilometrų.

Trijų kilometrų distancijoje tarp merginų absoliučia nugalėtoja tapo penkiolikmetė „Vėtros“ klubo atstovė Vilija Parimskytė. Vėtrietis Redas Šimoliūnas savo amžiaus grupėje iškovojo antrą vietą, Lidija Šimoliūnaitė – trečią.

Labai sėkminga „Vėtros“ klubo bėgikams buvo ir pusės maratono distancija. Unikaliosios Nidos takais, apsuptais įspūdingos gamtos, pusę maratono įveikė 292 bėgimo mėgėjai. Vėtrietis Artūras Meška pateko į geriausiųjų šešetuką – absoliučioje įskaitoje pelnė penktą vietą. „Vėtros“ klubo vadovas Zenonas Balčiauskas savo bendraamžių grupėje buvo neįveikiamas ir tapo nugalėtoju. Vilija Parimskytė iškovojo antrą, Kazimieras Stankevičius – trečią vietą. Šis „Vėtros“ klubo veteranas, kitąmet, minėsiantis 75-erių metų jubiliejų, nėra praleidęs nė vieno Nidos pusės maratono bėgimo, o iš daugelio jų parsiveždavo savo amžiaus grupės nugalėtojo ar prizininko medalius. Jam buvo įteiktas ir specialus prizas kaip ištikimiausiam Nidos pusės maratono bėgikui. Tokius prizus Lietuvoje pelnė tik trys bėgimo mėgėjai.

Nidos pusės maratono bėgimas kartu yra vienas iš Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacijos tarpklubinės taurės turnyro etapų. Po septynių šio turnyro etapų Pasvalio bėgimo mėgėjų ir sveikos gyvensenos klubas „Vėtra“ tarp trisdešimties giminingų šalies klubų užima aukštą penktą vietą.

Nuotraukoje: Keturiolikmetis vėtrietis Redas Šimoliūnas (antras iš kairės) trijų kilometrų bėgime iškovojo antrą vietą.

Zina MAGELINSKIENĖ

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.