Socialinio darbuotojo veikla nėra Sizifo darbas

Rugsėjo 27-oji – turbūt vienintelė metuose diena, kuomet socialinės darbuotojos išgirsta vien tik širdį glostančius žodžius. Deja, profesinės šventės proga juos išsako ne nuolatiniai klientai, o valdžios atstovai ir kiti sveikintojai. Saulėtą antradienio rytą įvairių rajono įstaigų socialinės darbuotojos rinkosi į tradicinę šventės paminėjimo vietą – Paslaugų ir užimtumo centro pagyvenusiems ir neįgaliesiems, arba, kaip daugelis vadina, – senelių namų, salę.

Šiemet visi organizaciniai profesinės dienos minėjimo rūpesčiai gulė ant Joniškėlio socialinių darbuotojų pečių, tad pirmoji žodį tarė apylinkių seniūnijos socialinė darbuotoja Snieguolė Gruzinskienė. Ji priminė, kad mūsų šalyje Socialinių darbuotojų diena minima nuo 2004 metų. „Daug kam sunku suprasti šio darbo prasmę, nes jis yra nematomas akimi, bet jaučiamas širdimi. O jūsų širdys, mielosios, be galo didelės“, – kreipėsi į koleges S. Gruzinskienė. Savo sveikinimą socialinė darbuotoja baigė Joniškėlio krašto poetės Aldonos Astrauskienės eilėmis.

Gražią dviejų muzikinių kūrinių puokštę susirinkusioms socialinėms darbuotojoms ir svečiams dovanojo Pasvalio muzikos mokyklos gitaros mokytojas Juozas Svetika, o šios meninio ugdymo įstaigos vadovė Bronislava Mainonienė palinkėjo kantrybės ir ištvermės. Tai, kad šios savybės yra būtinos, skaitytojas turbūt pajuto perskaitęs antradienio „Darbe“ išspausdintą publikaciją apie Pumpėnų seniūnijoje su socialinės rizikos šeimomis dirbančios Nijolės Dauparienės šiokiadienius.

Trumpą prasmingą sveikinimo žodį tarė dviejų seniūnijų – Joniškėlio apylinkių ir laikinai Joniškėlio miesto – vadovas Sigitas Ilgutis. „Prie durų turėtų būti išsirikiavusi didelė eilė jums dėkingų žmonių, kurių daugelį traukiate iš nevilties ir alkoholizmo bedugnės. Tačiau tokia jau jūsų profesija, kad sulaukiate mažiausiai dėkingumo iš kitų žmonių. Joniškėlyje ant vienos skulptūros yra iškalti žodžiai, kurie, manau, atspindi jūsų veiklos prasmę – „Gerieji Jūsų darbai bus užmiršti rytoj. Vis dėlto darykite gerus darbus!“,– kalbėjo S. Ilgutis.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2016-09-29 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.