Techninės apžiūros truks mėnesį

Praėjusį antradienį Pasvalio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu patvirtintas traktorių, savaeigių ir žemės ūkio mašinų bei jų priekabų techninės apžiūros 2016 metais grafikas. Jis jau skelbiamas ir Savivaldybės interneto svetainėje www.pasvalys.lt aktualijų skiltyje.

Kaip teigė Savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vyresnysis specialistas Albertas Impolis, techninė apžiūra yra privaloma visiems registruotiems traktoriams, savaeigėms žemės ūkio, kelių tiesimo, miškų, komunalinio ūkio darbuose naudojamoms mašinoms, taip pat jų priekaboms ir puspriekabėms, cisterninėms, savikrovėms priekaboms, srutvežiams, prikabinamosioms platformoms bei krovininių transporto priemonių priekaboms, eksploatuojamoms su traktoriais. Kadangi techninė apžiūra galioja du metus, o pernai mūsų rajone buvo patikrinta beveik 2800 minėtos technikos vienetų, iš kurių apie pusantro tūkstančio sudarė traktoriai, šiemet apžiūroms bus pristatyta 800 traktorių, savaeigių ir žemės ūkio mašinų. Maždaug tiek, kiek užpernai.

Mokestį už techninės apžiūras (traktoriui –5 eurai, traktorinei priekabai – 3 eurai) būtina sumokėti Panevėžio valstybinės mokesčių inspekcijos Pasvalio skyriui. Įmokos mokesčio kodas – 53067.

Beje, valstybės rinkliava už pirmąją vienetinės gamybos traktorinės priekabos techninę apžiūrą bus didinama du kartus.

Už traktoriaus, savaeigės ar žemės ūkio mašinos, traktorinės priekabos techninės apžiūros atlikimą ne pagal grafiką mokamas papildomas 5,7 euro mokestis.

Pristatantieji techniką apžiūrai privalo pateikti mašinos registracijos dokumentą, galiojantį vairuotojo pažymėjimą, suteikiantį teisę vairuoti traktorių, taip pat dokumentą apie sumokėtą valstybinę rinkliavą. Kadangi techninės apžiūros bus vykdomos teritoriniu principu, per jas gali būti tikrinama ir kituose rajonuose registruota technika. Tarkim, Panevėžio rajone registruotą traktorių jo savininkas ar valdytojas gali pristatyti Pumpėnuose vyksiančioje apžiūroje. Anot A. Impolio, tai yra teisingiausia, nes tiek techniniai reikalavimai, tiek valstybinės rinkliavos dydis visoje šalyje vienodi.

Visą straipsnį skaitykite 2016-03-19 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.