Žuvys bando žvejų kantrybę

zuvis1

Paspaudus šaltukui ir vandens telkiniams pasidengus storu ledo sluoksniu, žvejai mėgėjai skuba džiaugtis poledinės žūklės teikiamais malonumais. Saugaus elgesio ant ledo taisyklėse nustatyta, jog suaugusį žmogų išlaiko 7 centimetrų storio ledas. Tačiau ir tuo metu reikia laikytis papildomų reikalavimų – žvejai neturi kelti pavojaus sau ir kitiems būriuodamiesi pernelyg arti vienas kito, užšalusiu vandens telkiniu draudžiama važiuoti motorinėmis transporto priemonėmis ir pan.

Pasvaliečiai poledinės žūklės mėgėjai tikina, kad Mūšą dengiantis ledas saugaus storio buvo jau pirmosiomis sausio dienomis, o šiuo metu jis du ar net tris kartus storesnis nei būtina. Todėl šią savaitę išbandyti sėkmės patraukė ir patys atsargiausi žvejai, matyt, nebegalėję klausytis kalbų apie neva gerai kimbančius ešerius ar net lydekas. Tereikėjo perskaityti Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pakeitimus ir įsigyti leidimą žvejoti, kainuojantį ne taip jau brangiai: dviem dienoms – 1,4 euro, mėnesiui – 5 eurus, metams – 14 eurų. Senatvės pensininkams ar neįgaliesiems ir tų išlaidų neprireikė, nes jiems pakanka turėti nemokamą žvejybos teisę patvirtinantį dokumentą. Tiesa, smaigus – priemonę, kuria pasinaudojus būtų galima įlūžus išlipti ant ledo – privalo nešiotis visi žvejai. Jų neturintiems gresia įspėjimas arba administracinė bauda nuo 7 iki 58 eurų.

Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai praėjusį trečiadienį vykdė reidą Pasvalio rajone ir tikrino, kaip žvejai laikosi Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių reikalavimų. Vyriausiasis specialistas Dalius Drevinskas ir Pasvalio aplinkosaugos agentūros vyresnioji inspektorė Sonata Strelčiūnienė tądien Mūšos atkarpoje tarp Pasvalio ir Dagių apžiūrėjo visas žūklavietes ir patikrino apie 30 jose sutiktų poledinės žūklės mėgėjų. Dažniausiai avižėle žvejoję „balalaikininkai“ turėjo ir leidimus žvejybai, ir minėtus smaigus. Inspektoriams vyrai skundėsi tik itin prastu laimikiu. „Neaišku, kur tos žuvys dingo. Kad taip nekibtų, dar nebuvo. Jau beveik tris valandas šalu, o sužvejojau tik dvi nusususias kuojas“, – stebėjosi prie kolektyvinių sodų meškeriojęs pasvalietis.

Visą straipsnį skaitykite 2016-01-23 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.