Aktyvios mamytės kviečia į turgelį

Ekrano nuotrauka iš 2015-09-031Prieš gerus metus į pasvalietės Inetos Pocevičiūtės namus pasibeldė gandrai. Jaunai mamytei gimė sūnus Vilius. Su užgriuvusias vaiko auginimo rūpesčiais atsirado ir nauji poreikiai. Kasdienės problemos gerokai lengviau sprendžiasi bendraminčių kompanijoje. O kas geriau supras jauną mamą, jei ne kita mama?

Ineta socialiniame tinkle „Facebook“ sukūrė virtualų klubą „Augu Pasvaly“, į kurį pakvietė visus, kas augina mažus vaikus. Maždaug po dviejų savaičių veikla iš interneto persikėlė į realybę – Pasvalio kultūros centre įvyko pirmasis mamų susirinkimas, į kurį atėjo trys moterys. Po pusmečio jų buvo jau dvylika.

Šiuo metu klubui „Augu Pasvalyje“ priklauso 140 narių, iš kurių maždaug dvidešimt nuolat susitikinėja. Pagrindinė jų dislokacijos vieta – Smegduobių parkas. Kiekvieną ketvirtadienį, 11 val. čia renkasi vežimėlius stumiančios moterys. Kai atšals – susitikimų vieta bus perkelta į Pasvalio kultūros centro choreografijos salę.

„Augu Pasvalyje“ neformalus klubas, vienijantis mamas, auginančias vaikus iki 6 metų. Jauniausiam klubo nariui – šeši mėnesiai.

– Vaikai žaidžia, o mes bendraujame. Dalinamės savo rūpesčiais, klausiame viena kitos patarimų, konsultuojamės. Vaikai ne tik išdykauja, bet ir mokosi vieni iš kitų. Mano Viliukas po kiekvieno susitikimo namo „parsineša“ po naują žodelį, nugirstą iš vyresnėlių, – džiaugiasi klubo iniciatorė Ineta.

Moters teigimu, tai nėra originali idėja. Panašūs mamų sambūriai egzistuoja visoje Lietuvoje. Klubo narėms Pasvalyje labiausiai trūksta vaiko ir mamos kambario. Vietos, kur būtų galima ramiai pamaitinti ir pervystyti kūdikį. Tai didžiausia jų svajonė. Moterys yra pasiryžusios rašyti projektą tam, kad šis noras virstų realybe. Yra net ir vietą numatę – tarp Smegduobių ir Svalios parko, ten kur dažniausiai lankosi mažus vaikus auginančios mamos.

Iki šiol klubo veikoje dalyvavo vien mamos, tačiau po šių metų Pasvalio miesto šventės prisijungė ir vienas tėtis. Aktyvus vyriškis žada nenuleisti rankų ir į klubo veiklą įtraukti kuo daugiau „stipriosios lyties atstovų“.

Spalio 3 dieną „Augu Pasvaly“ kviečia visus į mamų turgelį, kuris nuo 9 iki 12 valandos veiks Pasvalio kultūros centro foje.

– Auginant vaiką viskas labai greitai keičiasi. Išaugami rūbeliai, nusibosta žaislai, aktualumą praranda buitinė technika. Kažkam to nebereikia, o kai kas labai ieško. Todėl kviečiame visus, kieno namuose yra nebereikalingų rūbų, žaislų, nėštumo reikmenų, visko, kas susiję su vaikučio laukimu, atėjimu ir buvimu, dalyvauti mūsų turgelyje. Norintys prekiauti turėtų registruotis telefonu 8 690 66 426, – ragina Ineta.

Panašus turgelis buvo organizuotas ir šį pavasarį. Tuo metu susirinko penkiolika mamų. Nors pirkėjų buvo nedaug, pati idėja moterims labai patiko ir ją nuspręsta pakartoti.

– Tai buvo generalinė repeticija, – juokauja Ineta.

Provincijoje gyvenančios ir vaikus auginančios moterys nėra išlepintos renginių, klubų ar pasilinksminimo vietų gausa, tad „Augu Pasvaly“ yra puiki alternatyva kasdienei rutinai. Juolab kad I. Pocevičiūtė pabrėžė, jog klubas atviras ne tik Pasvalio, bet ir viso rajono mamoms.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.