Broko ausys ilgėja

Venti 5
Sporto mokyklos direktorė Eugenija Butrimienė rodo naują sumontuotą vėdinimo sistemą.

Lapkričio 12 d. sukaks ketveri metai nuo iškilmingos rekonstruoto Pasvalio sporto komplekso atidarymo ceremonijos. Tą dieną sausakimšoje „Pieno žvaigždžių“ arenoje skambėjo tradicinės šeimininkų ir svečių liaupsės, buvo dalinami padėkos raštai. Administracinių patalpų, baseino, sporto salės rekonstrukcija, bokso, lengvaatlečių treniruočių salių statybos darbai tęsėsi penkerius metus. Paskutiniajame modernizacijos etape dabar jau bankrutavusi UAB „Vidstata“ per rekordiškai trumpą laiką – penkis su puse mėnesio – surentė iš esmės naują sporto salę – „Pieno žvaigždžių“ areną. Sporto komplekso, kuris per atidarymą buvo įvardintas moderniausiu šiaurės Lietuvoje, rekonstrukcija atsiėjo 15,8 mln. litų (4,579 mln. Eur). Didžiąją dalį lėšų, ne be aktyvios lobistinės Seimo nario Antano Matulo veiklos, pavyko gauti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, dalis pinigų skirta iš valstybės ir Savivaldybės biudžetų, o paskutiniajame rekonstrukcijos etape finansinę paramą suteikė AB „Pieno žvaigždės“. Už bendrovės skirtas lėšas arenoje pastatytos Kinijoje nupirktos kėdės.

Nutilus fanfaroms, paaiškėjo, kad išorinis spindesys slepia broką, aplaidumą ar paprasčiausiai nemokšiškumą. Jau antrą sezoną pastebėta, kad arenos parketas keistai liumpsi. Ir ką gi – 2013 m. vasarą naują salės dangą jau klojo tarptautinės krepšinio federacijos FIBA sertifikatą turinti latvių bendrovė „Sporta Halle Premium“. Šios firmos specialistai minėjo, kad prieš dvejus metus parketą dėjusios UAB „Vidstatos“ darbininkai darbų technologinėje grandinėje praleido labai svarbią dalį – ant lagių neuždėjo faneros plokščių. Broko taisymas Savivaldybei kainavo 156 tūkst. litų (45,2 tūkst. Eur). Atsakomybės už aplaidumą pareikalauti nebebuvo iš ko – 2012 m. pavasarį „Vidstatai“ iškelta bankroto byla.

Dar praėjusios kadencijos Savivaldybės taryboje jos narys Alfonsas Pulokas atkreipė rajono vadovų dėmesį į kitą tiksinčią broko bombą – baseine sparčiai rūdijančius mechaninio patalpų vėdinimo – rekuperacijos – vamzdžius. Šį pavasarį baseine pro medines groteles rūdys nuo vamzdžių pradėjo jau byrėti, tad nori nenori Sporto mokyklai teko juos keisti. Neatlikus šio darbo, šiemet naująjį baseino ir pirčių sezoną nuo spalio 1 d. būtume matę kaip savo ausis.

Visą straipsnį skaitykite 2015-09-10 „Darbe“.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.