Tvoras paupyje drąsiau stato miestiečiai

Biržų g. nėra praėjimo 1
Iš seno širefio lakštų suramstyta tvora apsaugo nuo bebrų miestietės sodelyje augančius vaismedžius.

Aplinkos ministerijos nurodymu, balandžio mėnesį vyko akcija „Tvora“. Jos metu buvo rengiami reidai, nustatant užtvertas pakrantes bei miško plotus.

Kaip jau rašėme, Aplinkos ministerijos vadovybės sprendimu, balandžio 13-ąją buvo organizuotas visuotinis reidas, kuriame dalyvavo regionų aplinkos apsaugos departamentų, Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos, miškų urėdijų, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos pareigūnai. Jo metu Pasvalio aplinkosaugos agentūros specialistai ir jiems talkinę neetatiniai inspektoriai tikrino Mūšos upės atkarpą nuo Raubonių iki pasienio su Latvija. Pažeidimų tąkart ieškota ne tik važiuojant automobiliu paupiu, bet ir plaukiant valtimi upe. Reido metu apie 80 km paupio apžiūrėję aplinkosaugininkai pažeidėjų nenustatė. Anot agentūros viršininkės Apolonijos Lindienės, tik dar kartą buvo įsitikinta, kad kaimų gyventojai savo sodybas yra pasistatę toliau nuo upės ir tvertis tvorų apsauginėse paupio zonose jie nė nemėgina.

Beje, reido metu buvo apžiūrėtos ir Lėvens pakrantės miesto teritorijoje. Tačiau faktų, kad miestiečiai brautųsi į apsauginę paupio zoną nustatyta nebuvo.

Vis dėlto po savaitės (balandžio 21 d.), Pasvalio aplinkosaugininkai surengė dar vieną reidą. Jo metu panaudojus valtį, miesto ribose prie upės esančias valdas buvo galima apžiūrėti atidžiau. Patikrintose teritorijose nustatyti du nelegalaus tvorų užtvėrimo atvejai upės pakrantės apsaugos juostoje. Išsiaiškinta, kad Nepriklausomybės g. gyvenantis pasvalietis J. L. užtvėręs praėjimą dviejose vietose ties savo namų valda. Už tokį pažeidimą jam skirta nuobauda, įspėjimas, taip pat surašytas privalomasis nurodymas išardyti užtvaras per dviejų mėnesių laikotarpį.

Visą straipsnį skaitykite 2015-05-26 „Darbe“.

Reklama: kiemoprojektai.lt

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.