Tegul 2015-ieji metai dovanoja jums ramybę

Viso ekrano užfiksavimas 2014.12.30 102010

Kūčių vakarą iškritęs sniegas išbalino laukus ir praskaidrino Stebuklo belaukiančiųjų sielas. Tai buvo iš tiesų gražios Kalėdos. Rytoj peržengsime metų ribą. Tokiomis akimirkomis visada norisi atsisukti atgal ir paklausti savęs, kokios buvo tos 365 dienos. Kažkas gimė… Kažkas neišvengiamai išėjo Anapilin… Buvo akimirkų, kai juokėmės, buvo valandų, kai šluostėme ašaras. Gyvenimo ratas sukosi dalindamas kasdienius džiaugsmus ir vargus, atradimus ir nusivylimus. Kiekvienam lygiai tiek, kiek skirta Likimo.
Šiemet antrai kadencijai išsirinkome Prezidentę. Sulaukėme sprendimo kitąmet įsivesti eurą. Dar kartą visa Lietuva susirinkome į Dainų šventę, kad muzikos, šokio, gyvo žodžio pagalba liudytume pasauliui, jog esame Tauta. Džiaugėmės suskystintų gamtinių dujų terminalo įrengimu ir laivo-saugyklos „Independence“ paleidimu. Šie svarbūs įvykiai panaikino rusiškų dujų monopoliją, tačiau nuo to gyvenimas netapo ramesnis. Geltonai mėlyna Maidano revoliucija išprovokavo protu sunkiai suvokiamą didžiosios kaimynės agresiją. Į mūsų gyvenimą atslinko siaubą keliantis žodis „karas“. Nors jis sąlyginai toli, tačiau kartu ir visiškai šalia mūsų. Tai privertė iš naujo permąstyti vertybes, parodė, kas yra draugas, o kas, deja, tik demokratijos kauke prisidengęs despotas…
Jau poryt į mūsų gyvenimus ateis euras. Kažkas su nuoskauda atsidus, kad netenkame dalies savo identiteto, o kažkas džiaugsis, kad lietuviškas Vytis dabar skambčios visų europiečių kišenėse.
Ar gyvenimas pasikeis, ar jis bus geresnis, priklausys ne tik nuo vyriausybės ar geopolitinės situacijos. Laimė, džiaugsmas, gerovė, sėkmė pirmiausia matuojama mūsų darbais, darbštumu, atsidavimu savam kraštui ir artimam žmogui.
Būkite laimingi! Džiaukitės savo artimais! Branginkite savo kraštą! Tegul 2015-ieji Jūsų širdims, namams ir sieloms dovanoja ramybę!
„Darbo“ redakcija

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.