Kaip teisingai prižiūrėti plieninę stogo dangą?

Plieninės stogo dangos nepriekaištingos būklės paslaptis yra paprasta. Tai sudaro aukštos kokybės gaminio pasirinkimas ir tinkama priežiūra. Pastarasis darbas tikrai nėra varginantis, tačiau reikalauja laikytis kelių pagrindinių taisyklių.

Stogo būklės patikrinimas

Iš tiesų išlaikyti gerą plieninę stogo dangą nėra žygdarbis. Dauguma teršalų nuo stogo pasišalina savaime, dėl per metus iškrintančio kritulių kiekio. Tačiau reikėtų reguliariai tikrinti stogą ir, esant reikalui, pašalinti nešvarumus bei pažaboti smulkius defektus.

  • Kartą per metus reikia atlikti vizualinę stogo paviršiaus apžiūrą. Nuodugnesnė patikra turėtų būti atliekama kas penkerius metus. 
  • Apžiūrėti stogo kraštus ir lietaus nutekėjimo sistemos elementus. Užsikimšusios, iš dalies užsikimšusios arba nešvarios latakų sistemos sukelia apledėjimo ir korozijos problemų. Nusilupę stogo dangos gabalėliai, netolygus išblukimas, pūslės ir įtrūkimai, taip pat įbrėžimai rodo, kad stogui tikrai reikia remonto. Tačiau stogo danga iš https://www.borga.lt/statybiniai-komponentai/stogo-danga/ neturėtų kelti rūpesčių ilgus metus, jei tik jai skirsite atitinkamai dėmesio.

Pastarasis punktas svarbus, norint išlaikyti optimalią plieninės stogo dangos eksploatavimo trukmę, ypač dėl to, kad plieninė stogo danga su organiniu padengimu gali būti jautri oro teršalams. Ypač kenksmingi sieros, chloro ir azoto junginiai bei suodžiai. Jų nepašalinus, veikiami kartu su vandeniu ir ultravioletine spinduliuote, jie gali sukelti problemų, tokių kaip dangos įtrūkimai. Dulkės ir nešvarumai taip pat kelia korozijos pavojų, nes gali sulaikyti drėgmę ant stogo paviršiaus. Be to, nešvarus stogas tiesiog atrodo neestetiškai ir netvarkingai.

Stogo valymas

Vizualinės apžiūros metu gali paaiškėti, kad lietus nuplovė ne visus nešvarumus nuo stogo – stipriai pramoninėse zonose esantys pastatai yra ypač veikiami stipriai besikaupiančio purvo sluoksnio. Norint išvengti žalos, rekomenduojama periodiškai nuplauti nešvarų stogą. Ekspertai perspėja nenaudoti agresyvių ploviklių ir chemikalų, kurie nėra skirti stogo priežiūrai – jie gali pažeisti stogą ir paveikti dangos spalvą.

Dangą reikia nuvalyti minkštu šepečiu ir vandeniu arba stipria vandens srove. Labiau įsisenėjusius nešvarumus galima pašalinti dengtiems paviršiams skirta plovikliu. Po kelių minučių po valymo priemonės panaudojimo stogą reikia nuplauti išoriškai. Neturėtumėte pamiršti ir latakų, juos taip pat periodiškai reikia valyti.

Įsisenėjusias dėmes galima pašalinti nuvalius jas šluoste, suvilgyta baltame alkoholyje. Prieš valydami patikrinkite, ar valymo priemonė nereaguos su apsaugine danga.

Problemų sprendimas

Organinės dangos pažeidimų atsiradimo priežasčių gali būti daug – nuo ​​pažeidimų, atsiradusių dėl netinkamo metalinės čerpės transportavimo ant stogo, netinkamų įrankių naudojimo iki defektų, atsiradusių dėl netinkamos priežiūros. Svarbu nedelsiant šias problemas spręsti, kad problema nedvigubėtų ir nerūdytų stogo skarda. Prieš dažant, pasirinktą vietą reikia kruopščiai nuvalyti skudurėliu, suvilgytu baltame alkoholyje.

Atminkite, visada verta taisyti dangą vos pastebėjus pažeidimus. Reikėtų naudoti tik tam skirtus dažus. Pažeista vieta turi būti padengta specialiais dažais, naudojant kuo mažesnį šepetėlį. Jei pažeidimai nėra itin gilūs, užtenka vieno dažų sluoksnio. Tačiau jei pažeidimas yra gilesnis, antrą sluoksnį rekomenduojama tepti jau išdžiūvus pirmajam.
Jei danga smarkiai pakitusi, tikslinga apsvarstyti stogo renovacijos klausimą. Kartais geriau investuoti į naują, nei kasmet leisti pinigus taisant senąją. Kokybišką plieninę stogo dangą įsigykite iš Borga.lt

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.