Susipažinti su teismo darbu dažniausiai užsuka jaunimas

Pasvalio gimnazistai susitiko su teisėju Vitalijumi Šidagiu.
Pasvalio gimnazistai susitiko su teisėju Vitalijumi Šidagiu.

Neseniai buvo minima Tarptautinė antikorupcijos diena, daug kalbėta šia aktualia ir jautria tema, taip pat – ir apie teismų darbą. Teisėjų tarybos 2012 metų spalio 12 dienos nutarimu yra patvirtinta Lietuvos Respublikos teismų antikorupcinė programa ir Korupcijos pasireiškimo tikimybės teismuose metodika.
– Iš tiesų esam žemiausios instancijos teismas, kurio nuosprendžiai bei sprendimai gali būti skundžiami ir Apygardos, ir Aukščiausiajam teismui. Taigi ar teisėjas, ar kitas teismo darbuotojas rizikuos dėl kažkokių neteisėtų susitarimų ir veiksmų prarasti darbą, – retoriškai klausė Pasvalio rajono apylinkės teismo teisėjas Vitalijus Šidagis.
Yra patvirtintas Pasvalio teismo antikorupcinės programos įgyvendinimo priemonių planas 2015–2016 metams, Nacionalinės teismų administracijos vidaus audito skyriui pateikta pažyma apie korupcijos prevencijos darbų vykdymą vertinant metinius duomenis nuo 2013 metų trečio ketvirčio pradžios iki 2014-ųjų antro ketvirčio pabaigos bei išvada dėl korupcijos pasireiškimo tikimybės.
Kaip pakomentavo teismo administracijos sekretorė Sigita Liegytė, Pasvalio teisme nebuvo pradėtas nė vienas baudžiamasis procesas dėl galimai padarytos korupcinio pobūdžio nusikalstamos veikos. Per analizuojamąjį laikotarpį teisme nebuvo užfiksuotų teisės pažeidimų, sudarančių sąlygas korupcijai, už kuriuos numatyta administracinė, drausminė ar kitokia teisinė atsakomybė.

Aistė BIRŽYTĖ

Visą straipsnį skaitykite 2014-12-20 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.