Kad žmogus ir su lazdele, ir su vežimėliu jaustųsi patogiai

3
Pasvalyje buvo diskutuojama apie valdžios institucijų ir neįgaliųjų organizacijų bendradarbiavimą.

Visuomenė sensta, jauni žmonės išvažiuoja į užsienį, o namuose lieka seni tėvai, be to, daugėja neįgalių žmonių. Ką gali ir turi padaryti valdžios institucijos, bendruomenės, kad neįgalieji ir senyvi gyventojai nejaustų atskirties, kad ir jiems patiems būtų patogu pasinaudoti paslaugomis, o ir namuose pagalbos sulauktų…
Pasvalio rajono paslaugų ir užimtumo centre pagyvenusiems ir neįgaliesiems, arba įprasčiau vadinamuose Senelių namuose, diskutavo susirinkę rajono neįgaliųjų, pensininkų draugijų, bendrijų, klubų, sąjungų vadovai bei aktyviausi nariai, socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vedėja Ramutė Ožalinskienė, rajono meras Gintautas Gegužinskas, lektorės iš Vilniaus: projekto „Neįgaliųjų nevyriausybinių organizacijų ir valdžios institucijų bendradarbiavimo stiprinimas, tobulinant paslaugų teikimą neįgaliesiems bendruomenėse“ koordinatorė Klementina Gečaitė, Lietuvos neįgaliųjų forumo prezidentė Dovilė Juodkaitė, Lietuvos žmonių su negalia sąjungos prezidentė Rasa Kavaliauskaitė, Lietuvos savivaldybių asociacijos patarėja socialiniais klausimais Audronė Vareikytė.

Kiek atsižvelgiama į neįgaliųjų poreikius?
Susitikimą pradėjo Aklųjų ir silpnaregių sąjungos Pasvalio dienos centro ansamblis, vadovaujamas Giedriaus Gumbelevičiaus. Neseniai šis ansamblis Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos meno mėgėjų kolektyvų ir atlikėjų apžiūrojekonkurse „Aš muzika, daina ir meile dalinuos“ pelnė pagrindinį prizą.
Šis konkursas vyksta kas dvejus metus, pasvaliečiai jame dalyvavo trečią kartą.
– Praėjusį rudenį ansamblis šventė penkerių metų sukaktį, kurią kolektyvas pasitiko vilkėdamas naujus sceninius drabužius. Pasvalio aklieji ir silpnaregiai dainininkai scenai tinkamą aprangą įsigijo iš neįgaliųjų socialinės reabilitacijos projekto lėšų. Šiame ansamblyje dainuoja tik du matantys žmonės – vadovas ir dar vienas kolektyvo narys. Daugiau visi neregiantys dainininkai. Smagu, kad mūsų ansamblis vis žinomesnis, kad pasirodo įvairiuose renginiuose. Ir dabar prie rytinės kavos jums atliks dvi dainas, – trumpai pristatė Rasa Rimkūnaitė, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Pasvalio rajono filialo pirmininkė.

Visą straipsnį rasite 2014-09-02 „Darbe“

Asta BIRŽYTĖ

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.