Pervalkų bendruomenė „augina“ rekordinę lankstinių eglę

Inga Štarienė pasidžiaugė, jog didesnė pusė būsimos eglės lankstinių jau guli dėžės. Aidos DULKIENĖS nuotrauka.

Artėjant šv. Kalėdoms imame laukti staigmenų ir stebuklų. O tuos stebuklus dažniausiai tyliai ir kantriai kuria šalia mūsų esantys žmonės. Kaip kad Pervalkų krašto šviesuolė Inga Štarienė. Aktyvi kaimo bendruomenės narė, pasitelkusi būrį ištikimiausių savo talkininkų – vaikų bei jų tėvelių ir senelių, pasiryžo siekti Lietuvos rekordo: sukurti kalėdinę eglę, sukonstruotą iš daugiau kaip 43 tūkst. popieriaus lankstinių. Ši unikali eglutė šv. Kalėdų išvakarėse papuoš Pervalkų bendruomenės namus ir sukvies pervalkiečius bei jų svečius į gražiausią metų šventę. Netradiciškai žadama papuošti ir pačią eglutę – iš spalvoto popieriaus išlankstytais žaislais ir girliandomis.

Inga šypsosi, jog mintis Kalėdų šventėms sukurti ką nors originalaus kirbėjo jau seniai. Įvairių rankdarbių subtilybes įvaldžiusi darbštuolė ne kartą aplinkinius stebino iš šiaudų sukurtais paveikslais, vestuviniais sodais, papuošalais, nėriniais. Pastaraisiais metais pervalkietė susidomėjo origami – japonijoje gimusiu popieriaus lankstymo menu. Ne vieną savo rankų kūrinį yra padovanojusi Ustukių mokyklai, kurioje mokėsi Ingos ir Dariaus Štarų dukra Ieva, kaimo bendruomenės svečiams.

– Panaršiusi internete sužinojau, jog į Lietuvos rekordų knygą įrašytas dabartinis šalies rekordas yra iš 42 tūkst. 985 tarpusavyje sujungtų popieriaus lankstinių sukonstruota 2,46 m aukščio, 0,68 m skersmens vaza – Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Joniškio filialo narių kūrinys. Toks rekordas buvo užregistruotas 2015 metų gegužės 7 d. Kad galėtume būti ramūs, jog šį rekordą viršysime, mes nusprendėme išlankstyti ne mažiau kaip 43 tūkst. 200 popierinių detalių. Didesnę pusę jau turime išlankstę. Žalio popieriaus lakštų parūpino kaimo bendruomenė, o į talką juos lankstant geranoriški mūsų kaimo žmonės ateina, kada tik gali. Kaimo bendruomenės taryboje aš esu atsakinga už renginių organizavimą, tad pirmiausia atskubėjo vaikai, su kuriais kartu ruošiame programėles – dainuojame, vaidiname, šokame. Jei tik turi laiko, į bendruomenės namus kartu su savo atžalėlėmis ateina ir jų mamos, tėčiai, močiutės, seneliai, kaimynai. Pačios įtempčiausios mūsų darbo dienos yra savaitgaliai, ypač šeštadieniai, kai prie žaliais popieriaus lakšteliais apkrauto stalo sėdime nuo ryto iki vėlaus vakaro. Savo darbščiaisiais talkininkais aš labai džiaugiuosi ir esu jiems be galo dėkinga, – sakė būsimo Lietuvos rekordo sumanytoja.

Inga savo talkininkus stengiasi palepinti gardžiais valgiais. Pati ruošia jiems pietus – bendruomenės namų virtuvėje čirškina įvairius kepsnius, blynelius, atneša savo pačios keptų pyragų, sausainių, kitų skanumynų.

– Vasarą tikiuosi vaikams atsidėkoti padovanodama ekskursiją, o kur keliausime – nutarsime visi kartu, – užsimena Inga.

Visą straipsnį skaitykite 2017-12-07 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.