Atvelykio linksmybės Joniškėlyje

Tėčiai dalino patarimus, kaip teisingai ridenti margučius.

Klegantys, besijuokiantys ir smagiai pokštaujantys į Joniškėlio kultūros namus susirinkę vaikai buvo tikra atsvara vėjuotam, žvarbiam bei visiškai nepavasariškam praeito sekmadienio orui. Dabar įprasta skųstis vėluojančia šiluma ir užsitęsusius šalčius kaltinti dėl visų negandų. Tačiau šiaurys joniškėliečiams tikrai nesugadino nuotaikos ir į miesto bibliotekos bei kultūros namų organizuotą Atvelykio šventę susirinko geras pusšimtis vaikų.

Scenoje – Nijolės Stepulienės vaikų popchoras „Vieversėliai“ smagiai traukia: Velykinė bobutė / Vaškiniam vežimėly / Kiškučius pasikinkius / Atveš mums dovanėlių…

Vos nutyla linksma dainelė, kur buvusi, kur nebuvusi į salę įkiūtina Velykų bobutė (Valda Dauknienė). Ne tuščiomis! Iš paskos tempia iki viršaus dovanų prikrautą vežimaitį. Šis gėris – į šventę susirinkusiems vaikams. Nors Velykų bobutė gera, dovanėlių taip paprastai neduoda – reikia atspėti mįslę, atsakyti į suktą klausimą ar sudainuoti dainelę.

Beje, dalis tą popietę skambėjusių dainų parašytos ilgamečio Joniškėlio miesto seniūno Stepono Rimkaus. Autorius taip pat dalyvavo šventėje – atlydėjo savo anūkus.

Kai nurimsta muzika, Velykų bobutė sukviečia visus vaikus ant kilimo ir pradeda sekti pasaką apie… kiaušinio svajones. Išpūstomis akimis ir iš susižavėjimo pravertomis burnomis vaikai klausosi stebuklingos istorijos ir vis žvilgčioja į pasienyje gražiose, iš samanų padarytose gūžtelėse sudėtus kiaušinius. Juk tuoj prasidės gražiausio kiaušinio rinkimai ir kiekvienas viliasi, kad jo atsineštas margutis bus pats šauniausias.

„Mis margutis“ rinkimai – rimtas konkursas, kuriame dėl pergalės varžosi ne viena dešimtis mažųjų joniškėliečių kiaušinių. Kad viskas būtų teisinga, iš sėdinčiųjų salėje išrenkamas tėvelis, senelis ir mamytė. Jų užduotis – išrinkti patį įspūdingiausią margutį. Komisijos nariai bando gudrauti ir nugalėtojais paskelbia visus šventės dalyvius. Toks verdiktas nepatinka Velykų bobutei ir ji pareikalauja išrinkti tris gražiausiai išmargintus kiaušinius. Atvelykio „ekspertai“ dar kartą grįžta prie velykinių kiaušinių ekspozicijos ir netrukus paskelbia tris nugalėtojus, kuriems atitenka saldūs Velykų bobutės prizai.

Visą straipsnį skaitykite 2017-04-25 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.