Orientavimosi varžybos parke – po dvidešimties metų pertraukos

Per pusšimtį moksleivių iš Pasvalio Lėvens ir Svalios pagrindinių mokyklų, Petro Vileišio gimnazijos, Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos ir keli Grūžių vaikų globos namų auklėtiniai išbandė savo gebėjimus rajone kiek primirštoje sporto šakoje – orientavimosi varžybose. Jų organizatorė – rajono Visuomenės sveikatos biuro vaikų ir jaunimo sveikatos priežiūros specialistė Simona Pyragytė sakė, kad Pasvalyje orientavimosi varžybos surengtos po dvidešimties metų pertraukos. Anot šio renginio sumanytojos, varžybos suteikė gyvybės primirštam senajam miesto parkui.

Per varžybų atidarymo ceremoniją Pasvalio stadione Visuomenės sveikatos biuro direktorė Vilma Jankevičienė padėkojo mokytojams, atsiliepusiems į kvietimą ir paskatinusiems moksleivius išbandyti save įdomiose varžybose. Vadovė palinkėjo, kad orientavimosi varžybos jų dalyviams nebūtų vienkartinis renginys, o ateityje taptų turiningu, linksmu laisvalaikio praleidimo būdu.

Varžybų taisykles paaiškino iš Panevėžio atvykę šio miesto orientavimosi sporto klubo „Oriens“ prezidentas Rimantas Serva ir klubo narys Algirdas Šalkauskas. Per pusvalandį reikėjo parke surasti kuo daugiau iš 13-kos paslėptų punktų. Visi orientavimosi varžybų dalyviai gavo A. Šalkausko sudarytą žemėlapį ir kas minutę nuo starto linijos buvo išleidžiami į parką ieškoti punktų. Po vieną tašką buvo atimama ne tik už nesurastą punktą, bet ir kiekvieną pavėluotą minutę. Vyresniųjų (g. 1998 m.) grupėje prizines vietas išsidalino trys Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos moksleiviai. Geriausiai sekėsi Aivarui Šatui, antrą vietą užėmė Ignas Dunkulis, trečią – Ramūnas Šidagis. 15–16 metų grupėje nugalėjo Petro Vileišio gimnazijoje besimokantis Lukas Varnas, sidabro medalį gavo Grūžių vaikų globos namų auklėtinis Giedrius Černa, trečia vieta atiteko Petro Vileišio gimnazijos moksleivei Justinai Stapulionytei. Didžiausia konkurencija buvo trylikamečių ir keturiolikmečių grupėje. Laurus nuskynė Lėvens pagrindinės mokyklos moksleivis Martynas Mažuolis. Antras liko tos pačios mokyklos auklėtinis Ernestas Veblauskas, trečias – Robertas Indrašiūnas iš Svalios pagrindinės mokyklos.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2016-10-13 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.