Patarimai, kaip greitai ir be didelių pastangų atnaujinti svetainę

www.pexels.com nuotr.

Svetainė yra bene svarbiausia namų vieta, kurioje atsipūsti po dienos darbų susirenka visa šeima, o jaukiems pokalbiams prie arbatos puodelio šiame kambaryje laukiami ir svečiai. Visgi įsipatoginę fotelyje ir dairydamiesi aplinkui jaučiate, kad matomas vaizdas jūsų nebedžiugina? 

Nors svetainės atnaujinimas gali pasirodyti rimtas iššūkis, reikalaujantis didelių išlaidų ir laiko sąnaudų, ši idėja neturėtų jūsų išgąsdinti. Atlikdami vos keletą paprastų pakeitimų galite lengvai atnaujinti savo gyvenamąją erdvę. Šiam projektui prireiks:

  • papildomo šviesos šaltinio;
  • akcentinių detalių;
  • sienų dekoracijų;
  • vazoninių augalų;
  • ir šiek tiek kūrybiškumo.

Kaip pradėti?

Pirmas žingsnis, nuo kurio turėtų prasidėti jūsų svetainės atnaujinimas yra šio kambario iškraustymas. Atsikratykite daiktų, kurie jums nebetarnauja ar nebetinka svetainėje – griežta svetainėje laikomo turinio apžvalga palengvins jūsų misiją. 

Antra, nusibraižykite preliminarų planą, ko siekiate atlikdami pokyčius: galbūt planuojate iš pagrindų perstatyti baldus, o gal norite įnešti daugiau jaukumo ir vientisumo į savo erdvę? Išsikelkite aiškius tikslus – tai jums padės geriau suprasti, ko turėtumėte imtis.

Kaip statyti baldus svetainėje?

Jei jūsų svetainės erdvė pakankamai didelė, pabandykite perkelti minkštuosius baldus arčiau kambario vidurio – ypač svarbu palikti laisvą priėjimą prie langų. Komodas, knygų lentynas ar kitus svetainės baldus, kaip įprasta, statykite prie sienų, prie sofos palikdami tik nedidelį kavos staliuką. 

Jeigu jūsų erdvė ribota, svarbiausia palikti pakankamai vietos praėjimui. Įvertinkite, ar jūsų svetainėje nėra per daug baldų, kurie apsunkina bendrą vaizdą. Eksperimentuokite su skirtingais baldų išdėstymais, kol atrasite kompoziciją, geriausiai tinkančią jūsų erdvei.

Ar verta atnaujinti baldus?

Tam, kad atnaujintumėte savo namų svetainę, tikrai nebūtina pirkti naujų baldų – kartais pakanka restauruoti jau turimus baldus. Šiandien internete galite rasti įvairiausių idėjų ir naudingų patarimų, kaip namų sąlygomis pakeisti minkštasuolių gobeleną ar perdažyti komodas: pavyzdžiui, pasirinkę akcentinę spalvą ir naujas derančias rankenėles, gausite unikalų baldą, atitinkantį jūsų asmeninį stilių. 

Norėdami be didelių pastangų pakeisti svetainę, atnaujinkite savo tekstilės gaminius: naujos užuolaidos, ant sofos tįsantis ryškus pledas ar netaisyklingos formos kilimas – tai tik keletas naujų elementų, kurie gali suteikti kambariui gyvumo ir patrauklumo.

Ką daryti, jei norisi daugiau jaukumo?

Griežtą aplinką galite greitai sušvelninti atnaujinę apšvietimą – šviesos šaltiniai, kuriuos įjungiate temstant, turi didelę įtaką kambario atmosferai. Jeigu norite jaukiau leisti vakarus svetainėje, išsirinkite naują stalinę lempą ar stilingą toršerą su šviesos reguliavimo funkcija. Galbūt jūsų atveju pakaktų ir nedidelio šviesos šaltinio, pavyzdžiui, girliandos ar kitų dekoratyvinių lempučių. Taip pat verta svetainėje turėti bent keletą kambarinių augalų – žaluma į jūsų erdvę įneš jaukumo pojūtį, o prie interjero derantys augalų vazonai suteiks naują išvaizdą.

Apie ką dar vertėtų pagalvoti norintiems atnaujinti svetainės erdvę?

Be akcentinių detalių, nepamirškite pagalvoti apie pakabinamas sienų dekoracijas, kuriančias stiprų dizaino efektą. Modernūs paveikslai rėmeliuose ar šviečiančios LED dekoracijos kalba pačios už save – išsirinkite šioje el. parduotuvėje. Bet kuris jūsų skonį atitinkantis sienos dekoracijos pasirinkimas padidins vizualinį susidomėjimą gyvenamąja erdve.

Tad susikurkite savo viziją ir pradėkite! 

Vadovaudamiesi šiais paprastais patarimais galite lengvai atnaujinti savo namų svetainę, kurioje ne tik puikiai jausitės, bet ir su džiaugsmu priimsite draugus ir artimuosius. Vertinami savo laiką ir pinigus, planuokite šį projektą atsakingai ir jums tikrai pavyks atnaujinti savo svetainę be didelių pastangų.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.