Mainais už skanėstus – prizai

Asmeninio albumo nuotr.

Pasvaliečiai tikrai žino, o dažniau „Via Baltica“ magistrale keliaujantys ne kartą matė už senojo parko, kur, atvažiavus nuo Panevėžio pusės ties „Viados“ degaline kelias suka į Pasvalį, besiganančius elnius.

Tai Brigitos ir Rolando Indrišiūnų šeimos ūkio augintiniai, apie kuriuos prieš pusantrų metų rašė ir „Darbas“. 

Per tuos metus ūkis išsiplėtė. Dabar čia gyvena septyniasdešimt elnių ir dešimt hailendų – mėsinių škotiškų galvijų. 

Taurius gyvūnus auginanti šeima mus pasikvietė su prašymu.

 – Dabar – pats derliaus ėmimo įkarštis, kai žmonių sodai ir daržai lūžta nuo rudens gėrybių. Tikrai ne viskas keliauja į rūsius ar stiklainius. Nemažai gėrio tiesiog išmetama. Tačiau tai, kas nereikalinga vieniems, labai skanu kitiems. Aš kalbu apie mūsų augintinius, kurie labai mielai ėda obuolius, kriaušes, moliūgus, cukinijas, kopūstus, morkas ir t. t. Būtume labai dėkingi, jei tokie geros valios žmonės nebereikalingomis daržovėmis ar vaisiais pasidalintų su mūsų elniais ir hailendais, – prašo Brigita Indrišiūnienė. 

– Gėrybes galima atvežti nesitarus ir palikti prie aptvaro tvoros. Mes viską pasiimsime. Kartu nenorime likti ir skolingi. Todėl atvežusių prašau nufotografuoti gyvūnams skirtas dovanas, o nuotrauką atsiųsti man į feisbuko www.facebook.com/rolandas.indrisiunas paskyrą asmenine žinute. Burtų keliu nustatytiems geradariams mes padovanosime firminį elnių augintojų džemperį bei marškinėlius, – žada Rolandas Indrišiūnas.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.