Pasvalietei – nusipelniusios Lietuvos slaugytojos apdovanojimas

Garbingą apdovanojimą Irena Trinskienė gavo iš sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio rankų. Sveikatos apsaugos ministerijos nuotr.

Praeitą savaitę Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje, įvyko tradiciniai Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) organizuojami Nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai. Už sunkų ir pasiaukojantį darbą bei nuopelnus sveikatos apsaugos sistemai ministras Arūnas Dulkys garbės ženklus įteikė 25 šalies gydytojams, 21 slaugytojai ir 15 sveikatos apsaugos darbuotojų.

Sveikindamas vakaro svečius, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pažymėjo, kad šiemet šventė dviguba: prieš 105-erius metus Lietuvoje pradėta kurti ir sveikatos apsaugos sistema valstybėje. Buvo įkurtas Sveikatos komitetas, kuris padėjo pagrindus sisteminiam požiūriui į kiekvieno gyventojo sveikatą. 

Visiems medicinos darbuotojams už nuoširdų, įtemptą ir pasiaukojamą kasdienį darbą dėkojo ir Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas. 

„Žinote, dar V a. pr. m. e. Hipokratas yra pasakęs: „Gydant ligonius pirmiausia yra žodis, po to vaistas, tada peilis.“ Nepaisant, kaip naujosios technologijos veržiasi į mūsų gyvenimą, aš linkiu visiems Lietuvos medikams nepamiršti šitų žodžių. Labai dažnai mes gydome ligonį, pasinaudodami vaistais ir peiliu, ir kartais pritrūksta laiko <…> ir kantrybės tam žodžiui“, – kalbėjo A. Matulas, linkėdamas rasti laiko kontaktui su pacientu.

Šv. Kotrynos bažnyčios skliautuose skambėjo ir mūsų rajono vardas. Nusipelniusios Lietuvos slaugytojos apdovanojimas buvo įteiktas Pasvalio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro vyresniajai slaugytojai Irenai Trinskienei. 

Daugiau nei penkiasdešimt metų mūsų krašto žmonėms atidavusi slaugytoja „Darbui“ sakė: 

– Jaučiuosi gerai, ne kiek dėl paties apdovanojimo, o dėl mūsų profesijos įvertinimo. Anksčiau apdovanodavo tik gydytojus, slaugytojų nominacija atsirado vėliau. Šis apdovanojimas – ne tik man, bet ir visai komandai. Kita vertus, geriausia padėka būna tuomet, kai gali padėti sudėtingon situacijon patekusiam žmogui. Pasitenkinimą darbu sukelia net ne kažkokie padėkos žodžiai, o rezultatas. Žinojimas, jog kažkam galėjai padėti. 

Šiemet Sveikatos apsaugos ministerijai šiam garbingam apdovanojimui gauti buvo atsiųsta daugiau nei pusantro šimto kandidatų paraiškų iš visos Lietuvos. 

Nominantai šiems aukščiausiems medikų bendruomenės apdovanojimams atrinkti, vertinant jų ilgametį ir nepriekaištingą darbą, atsižvelgiant į ypatingus jų nuopelnus Lietuvos sveikatos sistemai, diegiant inovatyvius technologinius ir tvarius vadybos sprendimus, už Lietuvos vardo garsinimą, už tarpvalstybinių santykių puoselėjimą ir plėtrą, už humanitarinę pagalbą karo pabėgėliams iš Ukrainos, už jaunosios medicinos profesionalų kartos ugdymą, taip pat už pasiaukojimą ir drąsą gelbstint žmonių gyvybę bei kitus nuopelnus. 

Kiekvienam iš nominantų buvo suteiktas Nusipelniusio Lietuvos gydytojo, slaugytojo ar sveikatos apsaugos darbuotojo vardas ir tiesiai iš ministro rankų įteiktas specialus garbės ženklas. 

Nusipelniusių gydytojų ir sveikatos apsaugos darbuotojų vardai suteikiami nuo 2004 metų, nusipelniusių Lietuvos slaugytojų vardai – nuo 2015-ųjų. Per visą apdovanojimų istoriją garbingi Nusipelniusių Lietuvos medikų vardai kartu su šių metų nominantais suteikti 348 gydytojams, 110-čiai slaugytojų ir 398 sveikatos apsaugos darbuotojams.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.