Kelionės automobiliu planavimas: kaip užtikrinti saugumą ir komfortą kelyje

Suplanuoti smagią kelionė nėra lengva. Jeigu nusprendėte keliauti su visa šeima privalote atsižvelgti į visų narių poreikius. Ypatingai svarbu pasirūpinti mažais vaikais, kuriems ilgos kelionės tampa tikru iššūkiu. Keliavimui galite rinktis įvairias transporto priemones: automobilį, traukinį, viešąjį transportą ar lėktuvą. Dažnai keliavimo būdą nulemia vietos į kurią norime nuvykti atstumas. Vis dėlto, keliauti su automobiliu galite net ir atokius pasaulio kraštelius. Važiuodami automobiliu nesate priklausomi nuo aplinkinių, todėl patys galite nuspręsti kada norite išvykti, kokiu keliu važiuoti, kur sustoti ir t.t. Taip pat, nebereikia sukti galvos dėl vėluojančių skrydžių, pamesto bagažo ar kitų problemų su kuriomis susiduria didelė dalis lėktuvu keliaujančių žmonių. Ilgos kelionės mašinoje yra didelis iššūkis vairuotojui. Privalu neprarasti budrumo vairuojant ilgą laiką ir atidžiai sekti kelią navigacijoje. Straipsnyje pateikiama informacija padės užtikrinti, kad kelionė kelyje būtų kuo patogesnė ir saugesnė.

Prieš kelionę gerai išsimiegokite

Ilgas vairavimas labai vargina, todėl būtina gerai pailsėti. Stenkitės iš anksto susidėti visus reikiamus daiktus ir naktį prieš kelionę į lovą atsigulti ankščiau nei įprastai. Stenkitės išmiegoti bent aštuonias valandas, kad ryte jaustumėtės žvalūs ir gyvybingi. Vairuodami privalote daryti pertraukėles. Jos būtinos tam, kad galėtumėte išlaikyti budrumą kelyje. Venkite vairuoti naktį, nes dėl nuovargio žmogaus reakcijos laikas sulėtėja, todėl išauga avarijų tikimybė. Dėl to, visada privalote su savimi vežiotis pirmosios pagalbos vaistinėlę. Automobilinę vaistinėlę įsigykite iš Torx.lt. Norėdami sumažinti nelaimingų atsitikimų riziką vairavimo laiką dalinkitės tarpusavyje. Kol vienas žmogus ilsisi, kitas gali perimti vairavimo rolę. 

Pasirūpinkite sveikais užkandžiais ir gėrimais

Ilgų kelionių metu nuovargis yra neišvengiamas. Dar blogiau jeigu jaučiatės ne tik pavargę, bet ir alkani. Kokybiškas maistas gali padėti išlaikyti energiją ir žvalumą. Venkite nesveikų aliejuje keptų batonėlių ir gazuotų gėrimų. Nesveikas maistas yra sunkiai virškinamas, dėl to jaučiatės apsunkę, mieguisti. Vietoje nesveikų pusgaminių rinkitės šviežius vaisius ir daržoves. Riešutai, taip pat, yra geras pasirinkimas, nes jie greitai padeda pajusti sotumo jausmą. Vanduo yra ne ką mažiau svarbus nei maistas. Visada pasiimkite su savimi pakankamai vandens jeigu greitai nerastumėte prekybos centro.

Pasirūpinkite savo ir aplinkinių saugumu

Automobilyje privalu turėti pirmos pagalbos vaistinėlę, kuri gali padėti išgelbėti gyvybę. Vaistinėlėje esantis bintas, dezinfekcinis skystis, turniketas ir kitos priemonės bus reikalingos prireikus sustabdyti kraujavimą ar dezinfekuoti žaizdą. Nepamirškite nuolat peržvelgti vaistinėlės turinio ir papildyti jį trūkstamomis priemonėmis.

Išlaikykite dėmesį kelyje

Ilgai vairuojant greitkelyje gali greitai pabosti, todėl svarbu atrasti būdų, kurie padės išlaikyti dėmesį. Gumos kramtymas daugeliui padeda sutelkti dėmesį dėl nuolat atliekamo veiksmo. Kiti mėgsta į pagalbą pasitelkti aromaterapiją. Pajutus nuovargį pauostykite energijos suteikiančio eterinio aliejaus. Citrusiniai vaisiai ar pipirmėtės gali padėti sumažinti nuovargį ir išlaikyti budrumą. Tai visiškai natūralus būdas, kuris nereikalauja daugybės pinigų. Taigi, prieš griebdamiesi energetinio gėrimo išmėginkite vieną iš paminėtų būdų. Deja, bet kai kurie vairuotojai kelyje žiūri filmus ar serialus, bet to daryti griežtai neturėtumėte, nes net ir trumpam atitraukdami dėmesį nuo kelio rizikuojate savo ir keleivių gyvybėmis. Verčiau įsijunkite radiją ar mėgstamą audio knygą.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.