Pavargote nuo darbų? Laikas ruoštis pavasariui

Mes vis dirbame ir dirbame, o dienos tokios niūrios, tačiau verta turėti tikslą, kuris mums pagelbėtų tuo laiku. Kai ateis pavasaris, jau būsite pasiruošę ir galėsite džiaugtis pirmaisiais saulės spinduliais su komfortu, kurį suteiks VidaXL lauko baldų komplektas . O visi kiti jums pavydės. Pripažinkime, jog puikūs kiemo baldai suteikia patogumo ir funkcionalumo Jūsų lauko erdvei. Paprasčiausią lauko terasą galima pavesti valgomuoju po atviru dangumi su erdviau stalu arba patogiais kiemo baldais. Įsirenkite verandą su pinta sofa ir klasikiniu supamuoju krėslu. Tai gali greitai virsti antraisiais šeimos namais šiltuoju metų laiku. Net mažos erdvės, tokios kaip balkonai ar maži sodai su tinkamais baldais vilios į lauką.  

Sudarykite lauko baldų poreikių sąrašą

Pirma pagalvokite, kad būtų skirta Jūsų lauko erdvė. Ar norite ją paversti valgomojo zona, kurioje galėtumėte vakarieniauti, rengti vaikų gimtadienio šventes ir t.t. O galbūt norite ramaus skaitymo kampelio su patogiomis terasos sėdynėmis, įkomponuotomis Jūsų terasoje? 

Verta sudaryti planuojamų veiklų sąrašą ir juo vadovautis kai rinksitės baldus. Vienu atveju reikia valgomojo stalo, o kitu atveju patogių sėdimų vietų, šoninių staliukų ir ugniakuro.

Prieš pirkdami išbandykite baldus

Pirkdami lauko kėdes, sofas, būtinai jas išbandykite. Atsisėskite ir patogiai įsitaisykite. Dažnai šiltuoju metų laiku baldai bus reguliariai naudojami, todėl sėdimoji dalis turi būti patogi. Ieškokite baldų su atlošais ir pliušinėmis pagalvėlėmis ant sėdynių arba ant medinių baldų uždėkite paminkštinimus. Įsitikinkite, jog audiniai yra atsparūs drėgmei ir nenubluks nuo saulės, be to čia neturėtų susidaryti pelėsis. 

Rinkitės lengvai prižiūrimus lauko baldus

Turėtumėte mėgautis buvimu lauke, o ne skirti laiko baldų priežiūrai. Todėl ieškote baldų, kurių priežiūra yra kuo paprastesne. Dauguma baldų pagamintų iš metalo, tinkmedžio, kedro, pintų gali atlaikyti bet kokias gamtos išdaigas. Reguliariai juos valant baldai išlaikys savo pradinę išvaizdą ne vienerius metus. Terasos baldus galite papuošti nuimamais užvalkalais, pagalvėlėmis, kuriuos galima lengvai įmesti į skalbimo mašiną.

Tinkamai sandėliuokite

Ne sezono metu verta lauko baldus laikyti saugioje vietoje, kad pailgintumėte jų tarnavimo laiką. Garažas, rūsys, pastogė puikiai tiks. Taip jie nebus pažeisti ir papildomai nenusidėvės. Net ir tokie tvirti terasos baldai kaip tinkmedžio kėdės, ketaus sofa tarnaus daug ilgiau jei bus sandėliuojami. Jei turite nedaug vietos sandėliavimui verta ieškoti sulankstomų ir lengvai išardomų baldų, kurie būdų kompaktiški. Sudedamos viena ant kitos kėdės taip pat gali padėti maksimaliai padidinti sandėliavimo erdvę.

Derinkite spalvas

Perkant lauko baldų komplektą tikrai verta neapsiriboti neutraliomis spalvomis. Pinti, mediniai ir metaliniai baldai dabar gaminami su įvairių spalvų apdaila. Verta paieškoti baldų, kurie atspindėtų aplinkos kraštovaizdį, namo eksterjerą ar kitas lauko dekoro spalvas ir su jomis derėtų. Jei nerandate tinkamos spalvos, galite patys perdažyti baldus ir tai tikrai nebus labai brangu. Taip pat nebijokite pagyvinti aplinką įvairiomis pagalvėlėmis ir kitais akcentais. Juos galite keisti dažniau, nes tai yra pigesnis variantas nei dažnas baldų pirkimas.

Investuokite į kokybiškus baldus

Visada įvertinkite baldo kokybę. Vitrinoje gražiai atrodantys pigesni baldai su laiku greičiau susidėvi, nublunka ir tampa trapiais. Verta investuoti daugiau į baldus, kurie bus dažniau naudojami, tokie kaip terasos kėdės, patvarus valgomojo stalas ir pan. Galima pataupyti smulkesniems priedams, tokiems kaip pagalvėlės ar akcentiniai staliukai. 

Panaudokite lauko kilimėlius

Išnaudokite kilimėlius kaip akcentą. Dabar siūloma daug greitai džiūstančių lauko kilimėlių, kurie suteiks Jūsų terasai jaukumo, būdingo vidaus patalpoms. Rinkitės spalvą ir raštą, kurie derėtų su baldais ir aplinkos dekoru. Tokiu atveju lauko erdvė bus vientisa. Prieš pirkdami, įsitikinkite, jog kilimėlis yra pritaikytas lauko sąlygoms.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.