Ant nugalėtojų pakylos – dziudistė iš Pasvalio

Dziudo prizininkė Saulė Žemaitaitytė (pirma iš dešinės). Pasvalio sporto mokyklos nuotr.

Sausio 21 d. Kėdainiuose vykusiame Atvirame Lietuvos dziudo čempionate Saulė Žemaitaitytė (svorio kategorijoje virš 70 kg) užėmė garbingą trečią vietą.

Saulė treniruojasi jau ketvirti metai, yra dažna turnyrų laimėtoja Lietuvoje, Latvijoje – „Darbui“ pasakojo dziudo mokytoja Daiva Arbatavičiūtė. Sportuoja ir brolis Lukas, nors dar labai jaunas, bet perspektyvus jaunuolis. 

– Saulė charakteringa, užsiliepsnojanti. Tai ir gerai, ir gali „pakišti koją“. Bet gerai, kai užsispiria. Turi gerus kūno duomenis, dirbdami galime eiti toli. Svarbu nepaleisti. Tarp vyresniųjų konkurencija didelė, darbo reikia tikrai daug, – atviravo D. Arbatavičiūtė. 

Ruoštis nebuvo lengva, net sportininkų neaplenkė sezono virusai. Be to, tereikėjo minimalios klaidos, kad pasvalietė kovoje prarastų persvarą. Iki aukščiausio laimėjimo dar šiek tiek trūksta, bet rezultatams reikli mokytoja džiaugiasi. „Nenoriu prisikalbėti, bet be apdovanojimų negrįžtame. Manau, kad Pasvaliui tai tikrai gerai“, – sakė dziudo meistrė. Be to, Saulės klasės draugė irgi nedaug atsiliko – liko penkta. 

Mergaitės ir dziudo – kaip suderinti? „Oi, čia daugiau filosofija! Dauguma įsivaizduoja, kad tai berniukų sportas, kad dziudo – tai muštis. Bet čia remiamasi filosofija, disciplina. Reikia ne tik kovoti. Lavinamos charakterio savybės. Kurie įsitraukia, patys tai pajaučia, tai pripažįsta ir tėvai“, – pasakojo dziudo meistrė, sėkmingai treniruojanti jaunuolius ir jaunuoles Pumpėnuose.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.