Lietuvos Raudonasis Kryžius ieško savanorių

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Panevėžio skyrius ieško pastiprinimo Pasvalyje. Kaip „Darbui“ pasakojo savanorių koordinatė Irvyda Tamošiūnienė, šiuo metu mūsų rajone organizacija turi vieną savanorę, kuri, padedant kolegoms iš Panevėžio, veda pirmosios pagalbos įgūdžių mokymus bendruomenėms.

– Kad galėtume plačiau pradėti vykdyti savo programas Pasvalyje, reikėtų turėti bent 10–20 žmonių grupę. Norėtume pradėti nuo programos „Šilti apsilankymai“. Ji skirta vienišiems, daugiausiai vyresnio amžiaus žmonėms, dėl sveikatos ir kitokių kliūčių retai išeinantiems iš savo namų, neturintiems artimų žmonių rato. Juos nuolatos lankytų Raudonojo Kryžiaus savanoriai. Kita programa, kurią norėtumėme įgyvendinti Pasvalio rajone – „Stipri šeima“. Ji orientuota į negalios paliestas šeimas. Turime ir puikią jaunimo programą, skatinančią jaunus žmones ugdyti pirmosios pagalbos įgūdžius, pasiruošti ekstremalioms situacijoms ir t. t. Apie visas mūsų programas galima paskaityti www.redcross.lt Žinoma, galvojame ir apie draugystę su bendruomenėmis, nevyriausybinėmis organizacijomis, bei įvairias iniciatyvas, – pasakoja Irvyda Tamošiūnienė.

Raudonasis Kryžius ieško empatiškų, norinčių padėti kitiems bei turinčių bent kelias laisvas valandas per mėnesį asmenų nuo 14 metų.

– Visiems savanoriams privalomi įvadiniai mokymai bei pirmosios psichologinės pagalbos kursai. Vėliau – savęs tobulinimo kursai, psichologės paskaitos, konsultacijos. Tiksliniai mokymai vyksta ir prieš pradedant kiekvieną programą. Esame stipri bendruomenė, susibūrusi dėl bendro tikslo. Neabejojame, kad Pasvalyje yra veiklių žmonių, taip pat ir tų, kam tos pagalbos labai reikia, – tikina Irvyda Tamošiūnienė.

Jeigu norėtumėte prisijungti prie Lietuvos Raudonojo Kryžiaus ir padėti Pasvalio krašto žmonėms – skambinkite tel. 8 646 74 089 arba rašykite panevezys@redcross.lt

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

1 Comment

  1. Helovinas, šėtoniškos dvasios, giltinės… Pradedame užmiršti Užgavėnes, Vėlines… Visų Šventųjų rimtį keičia šiurpą keliantys vaiduokliai. Vietoj linksmų Kanapinio ir Lašininio imtynių siaubą keliantys klyksmai ir gąsdinimai. Taip prarandame lietuviškąjį savastį. Senovinius papročius pakeičiame internacionaliniu erzacu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.