Dar dvi Pasvalio viešosios erdvės įgaus modernų pavidalą

Kol kas dar „krateriais“ nusėta automobilių stovėjimo aikštelė pačiame miesto centre. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Artėjant į pabaigą Pasvalio Žemaitės gatvės remontui, prasidėjo kitos miesto arterijos – Palėvenės gatvės modernizavimo darbai. Taip pat ruošiamasi sutvarkyti bene labiausiai akis badančią vietą miesto centre – automobilių stovėjimo aikštelę ir jos prieigas prie Vytauto Didžiojo aikštės ir Vilniaus gatvės. Apie šiuos projektus kalbėjomės su Savivaldybės administracijos Vietinio ūkio ir plėtros skyriaus vyriausiuoju specialistu Raimondu Endziulaičiu.

Kapitališkai tvarkoma viena seniausių miesto gatvių 

Vienos seniausių Pasvalyje 331 metro ilgio Palėvenės gatvės kapitalinio remonto ir lietaus nuotekų tinklų statybos darbus atlieka UAB „Pasvalio melioracija“. Jie finansuojami Kelių priežiūros programos lėšomis. R. Endziulaitis minėjo, kad šiam projektui skirta apie 390 tūkst. eurų. Sutartis su rangovu įpareigoja visus kapitalinio gatvės remonto darbus baigti iki kitų metų spalio. 

Toliau pašnekovas paaiškino, kad jau prasidėjęs Palėvenės gatvės remontas vyksta tam tikrais etapais. Dar šiemet turėtų būti pakloti nauji per 350 metrų ilgio lietaus nuotekų tinklai, kurių šioje gatvėje išvis nebuvo. 

Šiemet Palėvenės gatvėje bus pakloti nauji lietaus nuotekų tinklai. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Kitąmet, atšilus orams, prasidės kapitaliniai gatvės atnaujinimo darbai. Ant naujo smėlio ir skaldos pagrindo bus paklota 8 cm storio asfalto danga. Važiuojamoji gatvės dalis, priklausomai nuo atkarpos, užims nuo 5 iki 6,5 metro pločio. Iš abiejų pusių gatvę papuoš nauji 1,20–1,50 m pločio šaligatviai. 

Savo ruožtu Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) pasamdytas rangovas paklos naujus gatvės apšvietimo kabelius, sumontuos atramas. Pusę šių darbų vertės finansuoja ESO. 

Po aikštelės remonto jokių užtvarų nebeliks 

Pačiame miesto centre yra vieta, dėl kurios tenka raudonuoti – apverktinos būklės automobilių stovėjimo aikštelė ir jos prieigos prie Vytauto Didžiojo aikštės ir Vilniaus gatvių. O paprasčiau tariant – vidinis kiemas prie brolių Želvių kavinės „Arka“, picerijos ir vadinamojo „senojo buitinio“ trijų aukštų pastato, kur įsikūrę kelios parduotuvės ir įstaigos, tarp jų – ir „Darbo“ redakcija. R. 

Endziulaitis minėjo, kad jau parengtas šios Pasvalio viešosios erdvės rekonstrukcijos projektas ir vykdoma viešųjų pirkimų procedūra. Anot pašnekovo, numatytus darbus vykdysiantis rangovas turėtų paaiškėti netrukus – lapkričio pradžioje. 

Po rekonstrukcijos pravažiavimą užtveriančių akmeninių gėlių klombų ir stulpelių šioje vietoje nebeliks. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Rodydamas automobilių stovėjimo aikštelės ir jos prieigų remonto projektą, R. Endziulaitis sakė, kad darbai taip pat suplanuoti etapais. Paaiškėjus rangovui ir su juo pasirašius sutartį, dar šiemet planuojama pakeisti lietaus kanalizacijos tinklus. Per kitus rekonstrukcijos etapus bus įrengtas aikštelės apšvietimas, o, svarbiausia, aptrupėjusią ir duobėtą asfalto dangą pakeis trinkelės. „Vis tik miesto centras. Tokiose vietose niekas asfalto nekloja, nebe „sovietiniai laikai“, – šyptelėjo pašnekovas, kuomet pasiteiravome, ar tai būtų ne pigiau. 

Įgyvendinus projekte numatytus darbus, baigsis gyventojų nesutarimai dėl dirbtinių kliūčių, retsykiais užtveriančių pravažiavimą iš Vilniaus į Petro Avižonio gatvę ir atvirkščiai. O kam šaus į galvą savavališkai pastatyti barjerą, sulauks baudos. 

Minėtas projektas finansuojamas Savivaldybės biudžeto lėšomis. Konkreti suma paaiškės su rangovu sudarius sutartį. Iš šiųmečio biudžeto pinigų skirta tik lietaus kanalizacijos tinklams pakeisti. Tad šiandien negalima kalbėti ir apie suplanuotų darbų pabaigą, nes neaišku, kiek lėšų Savivaldybės taryba skirs kitais metais. 

Baigdamas pokalbį Vietinio ūkio ir plėtros skyriaus vyriausiasis specialistas R. Endziulaitis priminė, kad iki gruodžio pradžios turėtų baigtis paprastasis Žemaitės gatvės remontas. Atsakydamas į kai kurių miestelėnų nuogąstavimus, patikino, kad metro pločio kelkraštis bus padengtas skalda. Kaip ir iki šiol buvo, šaligatvis driekiasi tik vienoje Žemaitės gatvės pusėje.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.