Jaunos pasvaliečių šeimos buriasi bendroms veikloms

VšĮ „Veiklių mamų klubo“ Pasvalio filialo vadovė – Justina Nemeikšienė. Ji ir pati – aktyvi keturių
vaikų mama. Iš kairės: Gendrutė, Eimilė, Povilas, o ant rankų – mažoji Paulina.
Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Rugsėjo pirmąją Pasvalyje šventė ne tik mokyklų bendruomenės, bet ir miesto bei rajono šeimos su vaikais. VšĮ „Veiklių mamų klubo“ Pasvalio filialas organizavo jau septintąją šeimų šventę „Pasvalyje gyventi gera“. Vadovė Justina Nemeikšienė ir Živilė Vaidžiūnienė su pagalbininkėmis Pasvalio kempinge surengė aktyvių ir smagių užsiėmimų visai šeimai – ropliukų, tėčių ir vaikų varžybas, ilgaplaukių konkursą… Nors visą dieną protarpiais lynojo, drauge nekasdieniškai praleisti laiko susirinko daugiau nei šimtas dalyvių! Mamų, tėvelių, senelių ir įvairaus amžiaus mažųjų pasvaliečių.

Kaip be krepšinio? Komandoje – tėčiai ir jų sūnūs ar dukros. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Justina Nemeikšienė šeimas burtis kviečia ir asmeninės motyvacijos vedama – veikli moteris augina keturis vaikus! Beveik dvylikametė Gendrutė, Povilas, Eimilė, o ant rankų – mažoji Paulina. 

– Prieš septynerius metus pradėjome rengti šventes klubo nariams ir kartu – visiems miesto, rajono vaikams. Šventę finansuoja rajono Savivaldybė. Iš pradžių šventėme gegužę, Tarptautinę šeimos dieną. Bet karantinas laiką koregavo ir perkėlėme į rugsėjo pirmąją. O bendros rugsėjo pirmosios šventės, skirtos visam miestui, juk ir neturėjome, – renginio priešistorę pristatė Justina. 

Kad „ropliukas“ paskubėtų, tėveliai neretai griebiasi šiuolaikinės gudrybės – išmaniojo įrenginio vilionės. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Klube – dvidešimt dvi narės mamos. „Kviečiame dalyvauti visas. Ir, svarbiausia, – veikti! Ne tik būti, bet ir dalyvauti, įsitraukti, siūlyti… Taip juk įdomiausia“, – šeimos laisvalaikį paįvairinti kvietė veiklių mamų klubo Pasvalyje įkūrėja. 

Vis daugiau ilgakasių sutraukia ilgaplaukių konkursas. Nors aistringiausios konkursantės – mažosios, bet klubas laukia ir mamų, ir močiučių. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Prie klubo užsiėmimų prisijungia įvairios šeimos – ir auginančios mažus vaikelius, ir kiek vyresnius. Veiklų stengiamasi prigalvoti visiems. Tarkime, jau trečią vasarą rengė stovyklą, kurios metu net dvidešimt penki vaikai geriau pažino savo kraštą. 

Šios šeimų šventės metu po kempingą zujo vaikai žaismingai išpaišytais veidukais ir laikinomis tatuiruotėmis išpuoštomis rankomis. Kilimėlio distanciją ropomis įveikė ir prizą laimėjo Lukas – šįsyk be konkurencijos. Įdomu paminėti, kad ropojančius vaikus būti greitesnius tėveliai prie finišo linijos vis dažniau skatina mojuodami telefonu. O kiek tolėliau tėčiai, žaisdami ranka rankon su sūnumis ir dukromis, varžėsi lauko krepšinio aikštelėje. 

Mergaitės, merginos ir moterys draugiškai „rungėsi“ ilgakasių konkurse. Nors dar nedrąsiai, savo kategorijoje plaukų ilgį matuoja ir mamos. Labai laukiamos ir močiutės… Yra ir besivaržančių kasmet – koks jaudulys pamatyti, kiek plaukai paaugo, ir palyginti su draugių… O rekordas – daugiau nei metras! Šįmet ilgakasės varžėsi penkiose amžiaus kategorijose. Laimėtoja tarp mažiausiųjų Rugilė jau užsiaugino 61 cm kasą, penkerių Adelija – 78 cm, dešimtmetė Emilija net 85 cm, paauglė Gustė – 68 cm, o mamų grupėje nugalėjusi Sandra – 81 cm. Vyraujant trumpų plaukų madai, gražu pažiūrėti, kokius plaukus puoselėja šios pasvalietės… 

Kas susipažinę, kas vėl susitikę, kas pasivaržę, šventės dalyviai džiaugėsi svečio – animatorės pasirodymu. Aktorė iš Panevėžio įsikūnijo į vaikų pamėgtą geltonojo „pimpačkiuko“ mėlynu kombinezonu personažą

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.