Laivu, lėktuvu, pėstute – į „Antanines ant Mūšos“!

Lieka mažiau nei savaitė iki vienos didžiausių rajono švenčių – „Antaninių ant Mūšos“ Saločiuose! Salotiečiai jau kurį laiką pluša, stato laivus, ruošia pakrantę. Antanines rengia Saločių kultūros skyrius, seniūnija ir bendruomenė. Kaip patys sako – šventės laukimas miestelėnus tikrai suartina. Be to, didelė jėga, kai vienam tikslui susivienija svarbiausios institucijos! Šnektelėjome su seniūnu Sigitu Savicku bei kultūrinių veiklų koordinatore ir organizatore Ingrida Viržintiene – kas šimet laukia pamūšio svečių?

„Žvaigždės veda į Saločius“ – skelbia šventės pavadinimas. Miestelyje gyvuoja graži tradicija – Antaninių tema pratęsia Antano Poškos pagrindinės mokyklos naujamečio karnavalo sumanymą. Pastarasis taip pat garsus visame rajone, ypač dėl įspūdingų mokytojo Boleslovo Tuskėno dekoracijų. Be jo rankų neapsieina ir Antaninės (salotiečiai jau kuždasi – regatai dailininkas ruošia šį tą pritrenkiančio!) „Turėtų būti labai graži šventė…“ – sako Saločių seniūnas ir linki miesteliui gražaus oro.

Organizatoriai kiekvieną kviečia išdrįsti ir šventėn šįmet atvykti įsikūnijus į mėgstamą žvaigždę! Muzikos, estrados, kino, politikos… Nors dienai tapti tuo, apie ką svajojame, ir taip nušviesti kelią Mūšos link.

Ingrida šmaikščiai pastebi, jog šįmet Antaninės užpildys visas sferas – žemę, dangų ir vandenį. Krante šurmuliuos persirengėliai – lankytojai, savaitgaliui tapę žvaigždėmis. 

Šventė tradiciškai prasidės iškilminga eisena. Vėliau, pakėlę akis į dangų, grožėsimės lėktuvų pasirodymu (su draugais jį ruošia Ramužių ūkininkas Vydas Gabriūnas), oro balionus ir parasparnius. Naujiena – lazerių šou! Saločių skliautus išraižys šviesos… O šventės akcentu jau ne pirmi metai tampa miestelį į dvi dalis skirianti Mūša. Salotiečiai ją išnaudoja kūrybiškai ir surengia šventinę teatralizuotą laivų regatą. Seniūnas Sigitas ragina meistrauti laivus bei plaustus ir dalyvauti parodomajame plaukime. Džiaugiasi, kad dalyvių gretos gausėja ir išvystame vis daugiau originalių savadarbių vandens transporto priemonių! „Priimsime ir šventės dieną, be registracijos, laukiame visų!“ – kviečia S. Savickas, ir didžiuojasi, kad tokių laivų kaip Saločiuose net didieji Lietuvos miestai upėmis neplukdo! 

Organizatoriai atskleidžia, kad veiklų netrūks nė vienam lankytojui. Ryte vyks krepšinio varžybos (įsteigta ir speciali „Antaninės ant Mūšos“ taurė). Daug įdomybių – mažiesiems: biblioteka ir vaikų dienos centras ruošia įtraukiančią programą „Čia gimsta žvaigždės“. Vaikus linksmins animatoriai, bus galima piešti ant veidų, pasidaryti tatuiruotę… Taip pat susitikti su kinologais, ugniagesiais, policininkais ir savanoriais – iš arti pamatyti, koks yra šių visuomenei svarbių žmonių darbas. Paslaptingu pavadinimu „Laimingi skaičiai“ kviečiama įsigyti simbolinius šventės ženkliukus. Vakarop bus skelbiami laimingieji numeriukai, už kurių slepiasi vertingi prizai: B. Tuskėno paveikslas, skrydis lėktuvu, valtis ir daug kitų. Šventėje koncertuos įvairūs kolektyvai („Verdenė“ iš Daujėnų, „Stefko“ iš Biržų), rajone pamėgtos muzikos grupės („Discovers“ iš Pasvalio, jaunieji vaškiečiai „Fourmen“). Vakaro žvaigdžė – popmuzikos grupė „Patruliai“. 

– Norime parodyti, kad ir mažas miestelis gali surengti didelę šventę. Tik į namus ji neateis, reikia švęsti patiems! Tad kviečiame panorėti tapti žvaigžde ir atvykti į Saločius! – kviečia organizatoriai.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.