Spėjimai 2022 metų F1 sezonui

Prieš kiekvieną Formulės 1 sezoną, žurnalistai ir patys lenktynininkai dažnai sudaro specialų sąrašą. Jame nurodo savo prognozes ateinantiems metams ir jas vėl peržvelgia sezonui jau pasibaigus. Kiekvienam dažniausiai tenka karti porcija nusivylimų, bet gali tekti ir ne vienas malonus siurprizas. Kad paminėtume artėjantį 2022 metų F1 sezoną, pristatysime savo spėjimus. Fanai, žurnalistai ir net lažybų bendrovės internetetaip pat daro prognozes ir spėjimus. Tad – pradėkime!

Aston Martin nė truputėlio nepasistūmės į priekį

Praradusi savo ilgametį komandos vadovą ir perėjusi be galo daug pokyčių, buvusi Force India, dabar Aston Martin Racing komanda yra apsupta labai didelių klaustukų. Nors komandos vairuotojai – čempionas S.Vettel’is ir patyręs L.Stroll’as ir gali demonstruoti neblogus rezultatus, tačiau atrodo, kad AMR trūksta stabilumo ir aiškios krypties. Dėl to prognozuojame, kad jie nepalypės aukščiau konstruktorių įskaitoje. 

C.Sainz’as pagaliau laimės Grand Prix lenktynes

C.Sainz’as tikrai yra vienas geriausių ir stabiliausių pilotų šiuolaikiniame F1. Pelnęs “Smooth Operator” pravardę, šis ispanas ne kartą įrodė, kad lenktynėse elgiasi paskaičiuotai, protingai ir dėl to – rezultatai lenktynėse būna labai geri. Jau šiuo metu jis yra daugiausiai taškų pelnęs, bet nė karto lenktynių nelaimėjęs pilotas. Jeigu Ferrari sukurs bent truputėlį geresnį bolidą, labai tikėtina, kad C.Sainz’as Jr. pagaliau užsilips ant aukščiausio podiumo laiptelio. 

Ferrari ir C.Leclerc’as laimės titulus

Nors C.Sainz’ui nusimato dar didesnė sėkmė nei ankstesniais metais, centrinėmis kito sezono figūromis turėtų būti jo komandos draugas C.Leclerc’as ir pati Ferrari komanda. Niekas negalėtų abejoti monegasko talentu. Už vairo jis iš mašinos išspaudžia maksimumą ir niekuo nenusileidžia nei M.Verstappenui, nei L.Hamiltonui, nei F.Alonso jo geriausią dieną. Pilotas jau parodė, kad su tinkama technika gali laimėti lenktynes ar net aplenkti ant popieriaus už save greitesnius. Tad, jeigu Maranello mieste įsikūrusi komanda jam suteiks gerą bolidą, tikėtina, kad tiek pilotas, tiek pati Ferrari džiaugsis titulais. 

Kažkuris iš McLaren pilotų laimės vienerias Grand Prix lenktynes

2021 metų sezone tik vienintelei McLaren komandai pavyko pasiekti 1-2 finišo rezultatą, kada abu jų komandos bolidų pilotai lipo ant aukščiausių podiumo pakylų. Nors sunku pasakyti kuris vairuotojas tai padarys, bet spėjame, kad McLaren vėl laimės vienerias lenktynes. Abu pilotai turi pakankamai talento tai daryti, o ir panašu, kad technika vėl bus viena geriausių. 

Mercedes-AMG užims antrąją arba trečiąją vietą konstruktorių įskaitoje

Sunku įsivaizduoti dabartinę Formulę 1 be Mercedes-AMG pergalių. Po 7-8 metų totalaus dominavimo, jį pagaliau pavyko nutraukti, bent jau vairuotojų fronte. Smarkiai pasikeitus techniniam reglamentui dalykai visuomet keičiasi ir būtų labai liūdna, bent jau iš neutralių fanų perspektyvos, jeigu Mercedes vėl skintų lengvas pergales. Praėjusio sezono naujovės, net ir ganėtinai nežymios (lyginant su šiūmetėmis) gerokai apsunkino Mercedes pasiruošimą 2021 metų sezonui ir jų bolidas buvo gerokai lėtesnis nei jie tikėjosi. Vėliau viskas grįžo į įprastas vietas, bet tam vis tiek reikėjo maždaug pusės metų. 

G.Russell’as įveiks L.Hamilton’ą taškų įskaitoje

Nurašyti 100+ lenktynių laimėjusį pilotą – nevalia. Tačiau panašu, kad L.Hamiltono galvoje – sumaištis. Jaučiasi, kad jis yra pavargęs nuo nuolatinės įtampos ir ganėtinai didelės kritikos jo atžvilgiu. Nors visuomet atrodo nusiteikęs pozityviai, tačiau artimiausi žmonės dažnai pamini, kad L.Hamiltonas – uždara asmenybė. Žvelgiant į jo pastarųjų metų interviu galima matyti, kad į daug ką lenktynininkas reaguoja šaltai, sunku įžvelgti tokią ugnelę, kokia ruseno jo viduje, kai jis buvo jaunesnis. Dėl to tikime, kad jaunas ir alkanas G.Russell’as sezono gale bus priekyje pagal taškus.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.