Vasario 16-ąją kviečia švęsti be politikos

Pasvalio kultūros centras, bendradarbiaudamas su asociacija „Aktyvus Pasvalys“, kviečia šiemet Lietuvos Valstybės atkūrimo dieną švęsti kitaip – pamiršus politinį ir socialinį susipriešinimą bei atsisukus į esminę tos dienos siunčiamą vertybę – žmogų.

Permainingi ir anaiptol nemalonūs orai, dar nebaigtas kultūros centro salės remontas ir originalių šventimo formų paieška „pagimdė“ šių metų Vasario 16-osios šventimo idėją – važiuotynes. 

– Kai darai ką nors kartu, bendrystės ir pasididžiavimo jausmas išlieka labai ilgai. Pagalvojome, o kodėl nepakvietus žmonių į simbolinę kelionę nuo Pasvalio iki Nepriklausomybės Akto signataro Jono Vileišio tėviškės Medinių? Nedažnas yra buvęs toje vietoje, o juk tai vienos ryškiausių mūsų tautos asmenybių tėvonija. Taip ir gimė ši idėja, kuri galbūt virs tradicija. Dar viena tradicija – Vasario 16-ąją įteikti trispalves žmonėms, kurie savo sąžiningu darbu kuria Lietuvą. Šiemet tai bus Pasvalio mobiliojo COVID-19 tyrimų paėmimo punkto darbuotojos. Dauguma jų – kaimų felčerės. Dirbant labai sudėtingomis sąlygomis, joms dar užteko jėgų ir atsidavimo grįžus namo dirbti tiesioginį darbą – padėti žmonėms. Padėkosime ir ligoninės kovidinio skyriaus medikams, kurie neskaičiavo valandų, nesakė „man nepriklauso“, o tiesiog dirbo visų mūsų labui, – sakė renginio režisierė Ramunė Uždavinienė. 

11 valandą Pasvalio šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje vyks šv. Mišios. Po jų važiuotynių dalyviai rinksis šalia Sporto mokyklos. Kolona į Medinius planuoja pajudėti 12 val. 30 min. 

Kad viskas vyktų sklandžiai, norintys dalyvauti važiuotynėse kviečiami registruotis iš anksto telefonu 8 689 38 888 (Gražvydas) arba el. paštu aktyvuspasvalys@gmail.com 

Neturinčių galimybės vykti savo transportu, prie Pasvalio kultūros centro lauks autobusas. Norintys juo vykti turėtų taip pat iš anksto užsiregistruoti tel. 8 679 48 265. 

– Tai su jokia partija ar judėjimu nesusijęs renginys. Nuoširdžiai tikime, kad žmonių šypsenos, dainos ir karšta košė padės nesušalti tą Medinuose praleistą pusvalandį bei įrodyti, jog mylėti Lietuvą galime be jokių išskaičiavimų, – tikino R. Uždavinienė. 

Negalintys dalyvauti važiuotynėse ar tiesiog labiau vertinantys kamerinius renginius, tądien 16 val. kviečiami į Pasvalio krašto muziejų pasiklausyti gražaus lietuviško žodžio Algirdo Latėno poezijos vakare „Svietiškos giesmės Lietuvai“ .

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.