Pirmą kartą Pasvalyje – KINO PAVASARIS!

Jau nuo kovo 14-osios visoje Lietuvoje prasidėjo 29-asis didžiausias kino festivalis „Kino pavasaris“ kuris kviečia žiūrovus, gero kino mėgėjus įsileisti gero kino į vidų. Kaip ir kasmet žiūrovų laukia kruopščiai atrinkta filmų programa – „Oskarų“ nominantai ir kitų festivalių laureatai, meistriški atradimai, jaudinantys debiutai, į kino istoriją įsirašiusi klasika bei dar daugiau. 

Tad kovo 14-27 d. kviečiame atsiverti asmeninėms mini transformacijoms ir nieko daugiau neplanuoti, nes Kino pavasaris atvyksta ir į Pasvalio kino ekraną! 


Kovo 18 d. 17.30 val. Šventasis pagrobimas N-13

Rež. Marco Bellocchio

2023 m. Drama, istorinis

Italija, Prancūzija, Vokietija

Bilieto kaina: 6 Eur

XIX amžiaus Italija. Šešiametį žydų vaiką pagrobia popiežiaus kareiviai. Pasiturintiems tėvams pranešama, jog berniuką slapta pakrikštijo tarnaitė. Norėdami jį susigrąžinti jie turi priimti katalikybę. Tuo tarpu berniukas auklėjamas Vatikane, popiežiaus Pijaus IX žinioje. Kyla tarptautinis pasipiktinimas. Nors po Italijos suvienijimo buvo panaikinta pasaulietinė popiežiaus valdžia, popiežius tvirtai įsitikinęs savo teisumu.


Kovo 19 d. 17.30 val. Kryčio Anatomija

Rež. Justine Triet

2023 m. Drama, kriminalinis, trileris

Prancūzija

Bilieto kaina: 6 Eur

Pastaruosius metus rašytoja Sandra, jos vyras Samuelis ir jų sūnus Danielis gyveno atokiame Prancūzijos Alpių miestelyje. Vieną dieną Samuelis randamas negyvas sniege prie jų namo ir Sandra tampa pagrindine įtariamąja. Prasidėjęs teismo procesas pamažu virsta viešu Sandros ir Samuelio sudėtingų santykių nagrinėjimu, o tyrimo eiga priklauso nuo jų neregio sūnaus parodymų. 2023 metais Kanų „Auksine palmės šakele“ apdovanota juosta „Kryčio anatomija“ yra intriguojanti teismo drama su psichologinio trilerio elementais.


Kovo 21 d. 17.30 val. Ryuichi Sakamoto OPUSAS

Rež. Neo Sora

2023 m. Dokumentika, muzikinis

Japonija 

Bilieto kaina: 6 Eur

Kelerius metus iki mirties kompozitorius Ryuichi Sakamoto negalėjo koncertuoti gyvai. Vis dėlto 2022 metų pabaigoje jis sukaupė jėgas ir surengė paskutinį pasirodymą – sukūrė koncertinį filmą, kuriame yra tik jis ir fortepijonas. Koncertas prasideda ankstyvo ryto šviesoje, Sakamoto lipant į sceną. Brėkštant dienai jo paties pasirinkta tvarka atliekami kūriniai atspindi visą kompozitoriaus karjerą – nuo popžvaigždės grupėje „Yellow Magic Orchestra“ iki nuostabių Bertolucci filmų garso takelių bei paskutinio albumo „12“. Tai ne tik koncertas, tai – meditacija apie laiką ir kūrybą bei atsisveikinimas su vienu didžiausių Japonijos muzikos kūrėjų.


Kovo 27 d. 17.30 val. Metai buvo sunkūs

Rež. Olivier Nakache; Eric Toledano 

2023 m. Komedija

Prancūzija

Bilieto kaina: 6 Eur

Bruno ką tik pavogė televizorių, o Albertas iškeldinamas iš savo namų ir bando nusižudyti. Bruno pavyksta išgelbėti šio nepažįstamojo gyvybę ir taip užsimezga jų draugystė. Jiedu turi šį tą bendro: abu kenčia nuo priklausomybės pirkti daiktus ir yra paskendę skolose. Pasiryžę susitvarkyti savo gyvenimus Albertas ir Bruno susipažįsta su jaunų žaliųjų aktyvistų grupe. Suvilioti nemokamo alaus ir traškučių jie ilgai nesvarstę prisijungia prie judėjimo.


Kovo 27 d. 19.50 val. Delinkventai N-13

Rež. Rodrigo Moreno

2023 m. Komedija, drama, kriminalinis

Argentina, Brazilija, Liuksenburgas, Čilė

Bilieto kaina: 6 Eur

Banko tarnautojas Moranas įstrigęs monotoniškoje kasdienybėje ir svajoja apie geresnį gyvenimą. Trokšdamas laisvės jis ryžtasi rizikingam planui – pavogti iš savo darbdavio didelę pinigų sumą. Moranas kreipiasi į savo kolegą Romaną, jam nelieka kito pasirinkimo, kaip tik prisijungti prie apiplėšimo. Pradėję apiplėšimą vyrukai atsiduria pavojingų iššūkių ir intriguojančių romantinių situacijų sūkuryje. Keisti personažai, šmaikštūs dialogai ir absurdiškas humoras primena, kad geriausi nuotykiai kartais yra tie, kurių niekada neplanavai.


Kino Pavasario pratęsimas

Balandžio 1 d. 16.00 val. Kaimiečiai N-16

Rež. DK Welchman; Hugh Welchman

2023 m. Drama, animacinis, istorinis

Lenkija, Serbija, Ukraina, Lietuva

Bilieto kaina: 6 Eur

Jauna mergina Jagna priversta ištekėti už daug vyresnio, turtingo ūkininko Borynos, nepaisant meilės jo sūnui Antekui. Laikui bėgant Jagna tampa kaimo gyventojų pavydo ir neapykantos objektu ir turi kovoti, kad išsaugotų savo nepriklausomybę. Taisyklės ir tradicijos diktuoja kiekvieno vaidmenį, o nukrypimas nuo to, ko iš jų tikimasi, gali būti pasitiktas su pajuoka ir atstumimu. Lenkijos kaime, XIX ir XX amžių sandūroje, istorijos dramatiški posūkiai susieti su besikeičiančiais metų laikais, darbu laukuose ir tradicinėmis vietinėmis šventėmis.


Balandžio 1 d. 18.30 val. Interesų zona N-13

Filmas pelnęs prestižinį „Oskaro“ apdovanojimą 

Rež. Jonathan Glazer

2023 m. Drama, istorinis, karinis

UK, JAV, Lenkija

Bilieto kaina: 6 Eur

Aušvico koncentracijos stovyklos komendantas Rudolfas Hoesas su žmona Hedvyga sau ir savo vaikams kuria svajonių gyvenimą namuose už pat stovyklos sienos. Britų režisieriaus Jonathano Glazerio istorinė holokausto drama, paremta rašytojo Martin Amis novele, Kanų kino festivalyje pelnė „Didijį prizą“. Meistriška „Interesų zona“ – vienas išradingiausių ir svarbiausių metų filmų.


Bilietus galite įsigyti internetu www.TicketMarket.lt ir Pasvalio kultūros centro kasoje.

Kasos darbo laikas:
I – NEDIRBA
II – IV 13.00 – 17.30
V – 13.00 – 16.45
VI – NEDIRBA
VII – NEDIRBA

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.