Virtualios realybės filmas „Angelų takais“ atvyksta į Pasvalį! 

Nemokami seansai moksleiviams ir išskirtinė proga susipažinti su Pasvalio krašto muziejumi

Kovo 8 – 9 dienomis į Pasvalį atvyks virtualios realybės filmas „Angelų takais“. Filmo peržiūra vyks Pasvalio krašto muziejuje.

Virtualios realybės filmas „Angelų takais“ – tai kultūrinis, edukacinis projektas, kviečiantis visuomenę moderniai ir įdomiai patirti M. K. Čiurlionio kūrybą. Tai – fantastiška patirtis ir naujas būdas patirti meną. 

Apie filmą

Prestižinių tarptautinių ir respublikinių konkursų nugalėtojas virtualios realybės filmas „Angelų takais“ – Kristinos Buožytės ir Vitalijaus Žuko kūrinys, skirtas tapytojo, kompozitoriaus ir abstrakčiojo meno pradininko Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūrybai. 

Virtualios realybės filmas kviečia VR erdvėje leistis į pažintį su 60 tiek labai žinomų ir lengvai atpažįstamų, tiek rečiau matomų lietuvių dailininko paveikslų: „Ramybė“, „Angelėliai“, „Aukuras“, „Angelas“, „Žinia“, „Saulė“. Čiurlionio kūrybą ir jo kūrinių personažus jungiantis siužetas kviečia keliauti po menininko sukurtą magišką pasaulį, iš arčiau pažinti paveikslų personažus ir jų aplinką

Viso filmo metu aplinka reaguoja į žiūrovo žvilgsnį. Atidus žiūrovo aplinkos stebėjimas keičia ir praturtina aplinką, priartindamas ją prie originalių M. K. Čiurlionio paveikslų.

Nemokami seansai moksleiviams 

Siūlome galimybę moksleiviams filmą pamatyti nemokamai – edukacija „Anglų takais“ dalyvauja kultūros paso programoje, tad norintys pasinaudoti kultūros pasu ir filmą pamatyti nemokamai kviečiami registruotis el. paštu edukacijos@angelutakais.lt

Bilietus įsigyti galite čia: https://angelutakais.lt/pasvalys/

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.