Pirkite batus dėl patogumo, o ne dėl stiliaus

Kartais pagaunu save perkant kai kuriuos batus, kad jie tiesiog atrodo šauniai, bet jie negali būti ir už skandalingą kainą. Iš pradžių pirkdama batus remiuosi patogumu. Man turi būti patogu avėti batus, nes ketinu jais vaikščioti visą dieną ir nenoriu grįžti namo keisti batų, nes man skauda kojas, nes blogai pasirinkau batus. Todėl svarbu neskubėti parduotuvėje, kai matuojatės batų poras. Esu matęs žmonių, kurie tiesiog įeina, paprašo savo dydžio ir sako, kad jau gali eiti, nes mano, kad batai jiems patiks ir bus patogūs, kai juos apsiaus.

 Kai kurie batai yra šiek tiek kitaip sukonstruoti, todėl, kad būtų patogūs, reikia rinktis pusę dydžio didesnius batus. Kai kurie batai moterims  yra šiek tiek mažesni, o kai kurie – šiek tiek didesni.

Batų priežiūra

Atrodo, kad kai kurie žmonės mėgsta batus, tačiau jais nesirūpina. Geri odiniai batai yra brangūs. Gerbkite juos taip, kaip jie nusipelno, ir jie tarnaus daug ilgiau.

Ką reikia daryti, kad batai būtų nepriekaištingos būklės?

Batų priežiūra – batų poliravimas Po naudojimo

Iš esmės yra dvi batų poliravimo priemonių kategorijos – vaškas ir silikonas. Vaškas yra pranašesnis už silikoną. Vaškinis batų tepalas suteikia gilų blizgesį. Vaškas taip pat geriau apsaugo batus nuo drėgmės. Silikoninis batų tepalas tik suteikia paviršinį blizgesį, kurį galima greitai užtepti.

Avalynės specialistai teigia, kad dažna batų priežiūros klaida yra ta, kad tepama per daug blizgesio, o pašalinama per mažai. Neskausmingas būdas to išvengti – naudoti tą patį šepetėlį vaškui tepti ir nušveisti. Tai gali atrodyti keista, tačiau tai yra puiki paskata naudoti mažiau blizgesio.

Kai kurių markių poliravimo priemones lengviau nušlifuoti, jei jos poliruojamos iš karto po vaškavimo. Kitų markių poliravimo priemonės geriau išsilygina, jei vaškas paliekamas kelioms valandoms išdžiūti. Deja, norint išsiaiškinti, kuris metodas veikia geriausiai, reikia atlikti bandymus.

Jei batų blizgiklis tampa nelankstus,arba sutrūkinėja, pastatykite indą virš verdančio vandens. Jis netrukus atkurs pirminę vaško būklę.

Žinokite, kad kai kurių blizgiklių sudėtyje yra toksiškų medžiagų.

– Kai kurios medžiagos gali būti lakios. Naudodami batų tepalą įsitikinkite, kad patalpa yra gerai vėdinama.

– Kai kurios toksiškos medžiagos gali įsigerti į odą. Imkitės atsargumo priemonių, kad išvengtumėte sąlyčio.

Avalynės priežiūra – druskos dėmėmis suteptų batų atstatymas

Kai žiemą keliai barstomi druska, ant avalynės gali atsirasti negražių baltų dėmių. Dėmes gali būti sudėtinga pašalinti, o priemonė nesaugi. Nepaisant to, druskos dėmės atrodo taip nemaloniai, kad gali būti verta pabandyti.

  1. Sumaišykite vieną dalį švelnaus skalbiklio, vieną dalį spirito ir keturias dalis vandens.
  2. Gerai išmaišykite, kad susidarytų emulsija.
  3. Švariu skudurėliu emulsija ištepkite visą batą. Ypatingą dėmesį skirkite druskos linijai.
  4. Atsargiai nuplaukite batą ir atsargiai nusausinkite.
  5. Kai batai visiškai išdžius, vėl juos nupoliruokite.

Taip naudojama emulsija pašalina laką, o jei pasiseks, kartu su juo ir dėmę.

3. Batų priežiūra – girgždančių batų taisymas

Girgždėjimas dažnai atsiranda dėl trinčių odos pado sluoksnių. Tai ypač būdinga vyriškiems batams. Sutepę padus sėmenų aliejumi, turėtumėte sustabdyti girgždėjimą. Taip naudojamas sėmenų aliejus taip pat pailgina padų tarnavimo laiką. Tačiau, kol sėmenų aliejus išdžius, reikėtų vengti vaikščioti kilimais.

Jei moteriški batai girgžda, tai dažnai rodo, kad atsipalaidavo pado metalinis sutvirtinimo elementas. Pataisyti reikia kvalifikuoto restauratoriaus.

4. Avalynės priežiūra – smirdančių batų sprendimas

Tiems, kurie kenčia nuo smirdinčių batų, pagalba pasiekiama virtuvės parduotuvėje. Sodos bikarbonatas pasižymi nepaprastu gebėjimu pašalinti nemalonius kvapus.

  1. Išbarstykite šaukštelį sodos bikarbonato į nusižengusią avalynę.
  2. Patrinkite batus, kad būtų padengtas visas vidus.
  3. Palikite juos šešias-aštuonias valandas. Po šio laiko net ir patys prasčiausi batai turėtų saldžiai kvepėti.
  4. Norėdami išvengti kojų kvapo, pabandykite pamirkyti kojas muiluotame vandenyje su trupučiu baliklio.
Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.