Pasvaliečių mamų įkurtas klubas „Vas.ki.či“ surengė rudenišką vaikų stovyklą

Helovino stovyklos su nakvyne dalyviai, pasipuošę žaisminga atributika ir išsidūkę aktyviuose užsiėmimuose. Deivinos VICKUTĖS nuotraukos.

Ruduo – itin spalvingas ir kūrybiškas metas. Margos lapų krūvos vaikus masina išsivolioti, raustantys medžiai – atlošti galvą į dangų ir užsisvajoti… Klubas „Vas.ki.či“ neseniai surengė dvi vaikų stovyklas, kurių dalyviai lavino vaizduotę, kūrybiškai panaudodami rudens gėrybes, aktyviai leido laiką gryname ore bei smagiai ugdė anglų kalbos įgūdžius, susipažindami su Helovino, jaunimo pamėgtos šventės, tematika.

Vas.ki.či“ – tai klubas, kurio pagrindinis tikslas yra organizuoti kokybiškus bei įvairiapusiškus edukacinius užsiėmimus įvairaus amžiaus vaikams. Jį įkūrė dvi pasvalietės mamos Viktorija Baltušienė ir Augustė Gražinė. Jos, turėdamos po du vaikus, trokšta suteikti ne tik saviems, bet ir kitiems vaikams nepamirštamų nuotykių kupiną vaikystę. „Pagrindinis poreikis kurti veiklas vaikams, visų pirma, buvo mūsų pačių. Vis svarstėme: „Ką duoti savo vaikams?“ Idėja iš to ir kilo – suteikti mažiesiems galimybę Pasvalyje dalyvauti aktyvioje edukacinėje veikloje. Juk jaunų šeimų, vaikų – daug! O lavinančios veiklos labai mažai“, – pasakojo Viktorija. 

Pasvalietės mamos Viktorija Baltušienė (kairėje) ir Augustė Gražinė – klubo „Vas.ki.či“ įkūrėjos. Deivinos VICKUTĖS nuotraukos.

Pradžiai Viktorija ir Augustė sumanė rengti vaikų stovyklą, pritaikant Helovino simboliką. Jai ruošėsi ir idėją brandino iš anksto – namuose augino moliūgus, kuriuos ir panaudojo kūrybinėse dirbtuvėse! 8–12 metų vaikai rinkosi į Helovino stovyklą su nakvyne, o kitą dieną mažuosius, 4–6 metų vaikučius, tėvai išleido į dienos stovyklą „Rudens fiesta“. Vyresnieji pasipuošė kostiumais, skaptavo moliūgus, po visą parką ieškojo „naktinių“ lobių (teko išmokti ir kastuvu naudotis!) Vyko ir „Baimės faktorius“ – pojūčių išbandymas. Užrištomis akimis lavino sensorinius gebėjimus: uoslę, lytėjimą, skonį… Vakare – kino seansas. 

Mažieji taip pat kūrė papuošimus iš rudens gėrybių, vykdė smagius rudeniškus iššūkius, aktyviai leido laiką lauke. 

Mokymasis gali ir turi būti įdomus! 

Deivinos VICKUTĖS nuotraukos.

A. Gražinė yra visuomenės sveikatos specialistė, dirba ugdymo įstaigose, didžiausią dėmesį skirdama vaikų emocinei, psichinei, fizinei sveikatai. V. Baltušienė yra baigusi anglų kalbos bakalauro studijas ir įgijusi pedagogo kvalifikaciją, specializuojasi ne tik suaugusiųjų, bet ir vaikų anglų kalbos tobulinime žaidimo, gyvos patirties formomis. Tad „Vas. ki.či“ vadovės siekia ne tik suburti vaikus aktyviai, kūrybiškai veiklai, bet įtraukti ir į smagų ugdymo procesą. Viena stovyklų veiklų – anglų kalbos pamokėlės. Šįsyk mokytis užsienio kalbos sudomino linksma tema – Helovinas. O juk vienas geriausių būdų mokytis – žaidžiant!

Pasvalietės jau planuoja kitas stovyklas 

„Vas.ki.či“ klubas tokią veiklą kaip ši stovykla organizavo pirmąsyk. Ir džiaugėsi, kad pavyko puikiai. Vaikų buvo daug, beveik visi – iš Pasvalio rajono (taip pat apsilankė iš Šiaulių bei Panevėžio). „Visi norintieji netilpo…“ Būtų buvę daugiau dalyvių, bet, laikantis reikalavimų, teko skaičių riboti. „Jei matysime, kad mums puikiai sekasi, ieškosime ir trečios mamos, kurią priimsime į komandą!“ – sakė V. Baltušienė. 

Vadovės džiūgauja, sulaukusios daug teigiamų atsiliepimų: „Ateina ilgiausios mamyčių žinutės apie tai, su kokiais gerais įspūdžiais vaikai grįžo namo! Glosto širdį…“ Viktorija ir Augustė pačios turi po du vaikus – jau ūgtelėjusias mergaites ir, kaip gražiai vadina, „lauknešėlius“ ant rankų – krykštaujančius kūdikius. Veiklas kitiems vaikams šios mamos organizuoja iš širdies, kaip saviems… „Ir tie, kurie apsilankė, pajunta mums artumą. Mamos, su mumis susipažinusios, išvysta ir savo pačių gyvenimą“, – mintimis dalijasi Viktorija. 

Mažieji „Rudens fiestos“ dalyviai, pusdienį smagiai ir kūrybiškai praleidę Pasvalio kempinge. Deivinos VICKUTĖS nuotraukos.

Nakvynė ir užsiėmimai vyko Pasvalio kempinge. Jį dalyviai papuošė stovyklos metu sukurtomis rudeniškomis dekoracijomis, kuriomis grožėjosi ir kiti jo lankytojai. „Vas. ki.či“ dėkojo kempingo komandai, kuri – tolerantiška, palaikanti ir šiltai priima. 

„Vas.ki.či“ jau planuoja ir kitus užsiėmimus. Galbūt kalėdinių žaisliukų dirbtuves vaikams drauge su tėveliais? 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.