Būsimoji ekstremalaus sporto aikštelė traukia jaunimą

Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Einant pro Smegduobių parką, dabar kasdien matai vis daugiau jaunimėlio! Vežini dviračiais, ant peties užsimetę riedučius ar su riedlente rankoje, jie ciūgliais rikiuojasi prie naujai statomų rampų ir kalnelių. Jaunųjų ekstremalaus sporto entuziastų prašymu, Pasvalys jau greitai turės naują, modernų skeitparką!

Beveik prieš metus feisbuke užvirė Pasvalio atviro jaunimo centro inicijuota diskusija: „Ko trūksta jaunimui Pasvalyje?“ Daugiausia pasisakiusiųjų – ekstremalaus sporto mėgėjai ir juos palaikantieji. Jaunimas išreiškė savo balsą – Pasvalyje trūksta šiuolaikiško skeitparko (tai medinės ar monolitinės pakylos ir trasos, skirtos važinėti riedučiais, riedlentėmis, paspirtukais ir BMX dviračiais). Buvę įrenginiai – maždaug dešimties metų senumo, nebelabai tikę intensyviam naudojimui, treniruotėms ir triukams atlikti. Prašykite ir jums bus duota, – kalba biblinė išmintis. Jaunimas susitelkė, buvo atkaklus, ir štai, – jų noras jau beveik įgyvendintas. 

Idėja Pasvalio rajono savivaldybės vadovybei pasirodė įdomi. Jaunimas mano, kad to reikia! – tai ir „užkabino“ prisidėti prie jos įgyvendinimo. Buvo šmėkštelėjusi mintis – o jei, kai darbai jau bus padaryti, aikštele niekas nesinaudos? Tačiau jau dabar plūstantis jaunimas kelia džiugesį – tai išties buvo reikalinga. 

Žinoma, kiekvienas sumanymas turi savo kainą. Rajono meras Gintautas Gegužinskas pasakoja, jog, pasikalbėjus su UAB „Kurana“, paaiškėjo – ir tarp jų pačių yra prijaučiančių ekstremaliam sportui, be to – mintis prisidėti prie aktyvaus jaunimo laisvalaikio pasirodė tikrai puiki.

Išsiaiškinta, kokio skeitparko jaunimui reikėtų, parengtas projektas, suplanuoti darbai. 50 tūkst. eurų paramą skyrė „Kurana“, dar 22 tūkstančius – Pasvalio rajono savivaldybė.

Jau trečia savaitė, kai Smegduobių parke vyksta skeitparko statybos. Erdvė atnaujinama „iš pašaknų“ – keistas asfaltas bei suprojektuota visiškai nauja ekstremalaus sporto aikštelė. Jos elementai įrengiami taip, kad tiktų ir maloniai leisti aktyvų laisvalaikį, ir suteiktų neribotas galimybes profesionaliems sportininkams kelti savo meistriškumo lygį bei ruoštis visų tipų varžyboms. Skeitparkas pritaikytas ir pradedantiesiems, norintiems mokytis naujų triukų, ir pažengusiems sportininkams (projekte numatyti ir Lietuvoje dar nematyti sporto įrenginiai. Taigi, naujasis skeitparkas, tikimasi, bus ir rajono traukos objektas!) Ne mažiau svarbus ir parko saugumas – tinkamas išdėstymas, pakankamai vietos atlikti triukams. 

Naujojo skeitparko atidarymas planuojamas spalio 29 dieną, 14 val., Pasvalio Smegduobių parke. 

paspirtukai

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.