Vagys greičiausiai apsiskaičiavo

Pasvalyje, Vilniaus g. esantį prekybos centrą „Maxima“ su jame įsikūrusiomis kitomis parduotuvėmis pamėgę ne tik pirkėjai. Beveik prieš dešimt metų nusikaltėliai nustebino savo akiplėšiškumu, sumanę į prekybos centro patalpas įsibrauti… per stogą. Jie net buvo pasistatę nedidelę palapinę, po kuria stogo dangoje bandė praardyti skylę. Laimė, tą kartą vagišiams įžūlus planas neišdegė. Tačiau šio originalaus nusikaltimo sumanytojų taip ir nepavyko išaiškinti.

Dabar nusikaltėliai nusprendė į prekybos centrą patekti paprastesniu būdu – per sieną. Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį jie į vidų įsibrovė išpjovę skardos lakštą ir išdraskę izoliacinę medžiagą. Bendruoju pagalbos telefonu 112 policijai apie vagystę buvo pranešta ketvirtadienio rytą 6.24 val.

Vagišiai galėjo nekliudomai darbuotis, kadangi arti nėra gyvenamųjų namų, o įrengta apsaugos sistema kažkodėl nesuveikė. Tačiau, įveikę sieną, įsibrovėliai, matyt, tikėjosi kito rezultato. Jie pateko tiesiai į kosmetikos tinklo „Eurokos“ parduotuvę. Jos patalpos yra tarp „Optikos pasaulio“ ir juvelyriniais dirbiniais bei mobiliaisiais telefonais prekiaujančios „Juveltos“. Greičiausiai įsibrovėlių tikslas ir buvo pastaroji parduotuvė. Prekybos centro sienoje išpjautos kitos skylės byloja, kad nusikaltėliai per matematikos pamokas „varnas gaudydavo“, nes neapskaičiavo, per kurią vietą galima prasibrauti prie auksinių dirbinių ir telefonų. Tačiau, padarius didelį darbą, negi grįši tuščiomis rankomis? Dabar nusivylusiems nusikaltėliams belieka valytis dantis iš „Eurokos“ pavogta dantų pasta ir skalauti burną tam skirtu skysčiu. Be šių prekių, jie nugvelbė ir kitų asmens higienos priemonių. Parduotuvei padaryta žala siekia 169 eurus.

Rajono policijos komisariato viršininkas Dalius Prakuraitis sakė, kad kol kas vagišių pėdsakų neaptikta. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 178 str. antrąją dalį. Už minėtą nusikaltimą numatytos šios bausmės: bauda, areštas, laisvės apribojimas, laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.