Į tarptautinio konkurso finalą vyks keturi mokiniai

Respublikinio mintino skaičiavimo konkurso „Matmintinis“ laureatai (iš kairės): Augustas Pelekevičius, Arnas Jasiūnas, Emilija Žigaitė ir Domilė Stankevičiūtė. Aidos DULKIENĖS nuotrauka.

Kovo 24 d. Kauno Vytauto Didžiojo universiteto informatikos fakultete vykusiame respublikiniame mintino skaičiavimo konkurse „Matmintinis-Pranglimine“, kaip ir kiekvienais metais, savo puikiais rezultatais nudžiugino Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos auklėtiniai.

Jauniausiųjų konkurso dalyvių – 1–3 klasių mokinių grupėje – pirmąją vietą iškovojo 2a klasėje besimokanti Domilė Stankevičiūtė. Per penkias konkurso rungtis – sudėtį, atimtį, sudėtį ir atimtį, palyginimą bei reikšmių įstatymą – ji surinko 12461 tašką. Iš penkių rungčių net keturias Domilė atliko geriausiai. Antroje vietoje likęs Jonavos Panerio pradinės mokyklos trečiokas Kasparas Norvila nuo nugalėtojos atsiliko 1065 taškais. Pernai respublikiame „Matmintinio“ konkurse debiutavusi pirmokė D. Stankevičiūtė užėmė aukštą šeštą vietą iš 26 dalyvių.

Pagal konkurso nuostatus, jo nugalėtojais tampa 1–6 vietas užėmę dalyviai. Tad, be Domilės, į laureatų grupę pateko penktą vietą laimėjęs Augustas Pelekevičius (2a kl.), surinkęs 9909 taškus, ir laipteliu žemiau likęs Arnas Jasiūnas (2b kl.) su 8168 taškais.

Pačių jauniausių „Matmintinio“ konkurso dalyvių grupėje taip pat rungėsi Motiejus Kruopis (2b kl.), Nojus Krisiūnas (3 kl.), Domantas Lukoševičius (2a kl.), Tajus Simonavičius (2a kl.) ir Austėja Stasevičiūtė (2a kl.). 2a klasės auklėtoja – mokytoja Audronė Petraitienė, 2b – Audronė Vyčienė, o trečiokų – Gražina Gegevičienė.

Savo mintino skaičiavimo sugebėjimus 1–3 klasių grupėje parodė 24 pradinukai iš Jonavos, Pasvalio, Rokiškio, Vilniaus, Zarasų.

4–6 klasių grupėje Lėvens mokyklai atstovavo keturi 6a klasės mokiniai: Andrėja Kauneckaitė, Rugilė Paliukėnaitė, Joris Valtaris ir Emilija Žigaitė. Iš jų geriausiai sekėsi Emilijai, kuri, užėmusi penktą vietą (11722 tšk.), pateko į nugalėtojų grupę. Šios grupės dalyviams buvo skirtos taip pat penkios rungtys: sudėtis, atimtis, dalyba, daugyba ir reikšmių įstatymas. Mintino skaičiavimo konkurse rungėsi 19-ka 4–6 klasių mokinių iš Jonavos, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Pasvalio, Rokiškio, Šiaulių, Švenčionių, Vilniaus. Nugalėtoju tapo Vilniaus Aleksandro Puškino vidurinės mokyklos šeštokas Kristianas Chalikovas (20400 tšk.).

Visi minėti keturi 6a klasės mokiniai – buvę mokytojos A. Petraitienės auklėtiniai, „Matmintinio“ konkurse dalyvaujantys nuo antros klasės. E. Žigaitė į laureatų grupę patenka kiekvienais metais.

Taigi šiemet respublikiniame Matmintinio konkurse iš viso dalyvavo 12-ka Lėvens pagrindinės mokyklos auklėtinių. Devynis mokinius konkursui parengė mokytoja A. Petraitienė, du – A. Vyčienė ir vieną – G. Gegevičienė. Keturi nugalėtojai – D. Stankevičiūtė, A. Pelekevičius, A. Jasiūnas ir E. Žygaitė – iškovojo teisę kartu su kitais respublikinio konkurso laureatais atstovauti Lietuvai balandžio 28 d. Ukrainos Lvovo mieste vyksiančiame tarptautinio „Matmintinio“ konkurso finale. Jame mūsų mokinių varžovai bus bendraamžiai iš Estijos, Gruzijos, Latvijos, Slovėnijos ir Ukrainos.

Jau ne kartą esame rašę, kad kasmetė Lėvens pagrindinės mokyklos mokinių sėkmė „Matmintinio“ konkursuose yra ilgo ir nuoseklaus darbo rezultatas. Ypač didelį dėmesį mokinių mintino skaičiavimo įgūdžiams tobulinti skiria mokytoja A. Petraitienė. Jos vadovaujamame „Matmintinio“ būrelyje savo gebėjimus lavina antrokai. Taip pat mokytoja po pamokų mielai priima savo buvusius auklėtinius, dabar šeštoje klasėje besimokančius mokinius.

Daugiau nei prieš dešimt metų „Matmintinis“ į Lietuvą atkeliavo iš Estijos, kur šis mintino skaičiavimo žaidimas vadinasi „Pranglimine“. Svarbiausia internetu vykstančio konkurso taisyklė – negalima naudotis jokiomis skaičiavimo priemonėmis ar kitų žmonių pagalba. Mintino skaičiavimo sugebėjimus gali pasitikrinti ir suaugusieji. Susidomėjusiems siūlome atsiversti internetinį „Matmintinio“ tinklalapį www.miksike.lt

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.