Prie „Žilvičio“ vairo – jauniausia rajone direktorė

Naujoji lopšelio-darželis „Žilvitis“ direktorė Zita Asbergaitė džiaugiasi sulaukusi didelio kolektyvo moralinio palaikymo. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Pasvalio lopšelis-darželis „Žilvitis“  turi naują direktorę – Zitą Asbergaitę.  Praėjusiais metais atšventusi tik 30-ąjį gimtadienį, ji tapo jauniausia rajono švietimo įstaigų vadove. Su Z. Asbergaite kalbėjomės jos darbo kabinete.

Pirmiausia pašnekovė pasidžiaugė dideliu moraliniu kolektyvo palaikymu. Be kurio vargu ar būtų sutikusi kandidatuoti į vadovo postą. Ji laikinąją direktore buvo paskirta praėjusių metų rugpjūčio 23 d., o gruodžio 17 d. laimėjo konkursą. Z. Asbergaitė buvo vienintelė pretendentė į šį postą. 

Naujoji „Žilvičio“ vadovė viliasi, kad kolektyvo parama ir toliau neblės. Nes ji yra viena esminių sąlygų norint, kad lopšelis-darželis žengtų pirmyn visose veiklose. Iš 46-ių „Žilvičio“ darbuotojų – pedagogų ir aptarnaujančiojo personalo – Z. Asbergaitė jauniausia. 

Nors iš Tetirvinų kilusiai „Žilvičio“ direktorei dar tik 30 metų, tačiau jau spėjo baigti mokslus net keturiose aukštosiose mokyklose. Socialinio darbo organizatoriaus magistro diplomą ji gavo baigusi jungtines studijas tuomečiame Šiaulių (dabar – Vilniaus universiteto Šiaulių akademija) ir Kijevo universitetuose. Vadybos bakalauro diplomą įgijo Klaipėdos universitete, o socialinio pedagogo – Vilniaus kolegijoje. 

Kalbėdama apie darbinę patirtį, Z. Asbergaitė sakė, kad neįkainojamos patirties davė savanorės veikla viename Vokietijos Badeno Viurtembergo federalinės žemės sveikatingumo centre. Metus laiko ji bendravo ir teikė pagalbą įvairių psichologinių negandų ištiktiems žmonėms. 

Diplomuotą socialinę pedagogę 2017 m. pradžioje į „Žilvitį“ pakvietė tuometis direktorius Armandas Abazorius. Taigi, Z. Asbergaitė puikiai žino šios ikimokyklinio ugdymo įstaigos džiaugsmus ir rūpesčius. Paklausta apie, jos nuomone, sėkmingiausią „Žilvičio“ veiklos sritį, direktorė paminėjo įtraukųjį ugdymą. Šis terminas, išvertus į visiems suprantamą kalbą, reiškia, ugdymą apie visas jo sritis: turinį, mokytojų rengimą, pagalbą mokiniui, mokytojui, vertinimą ir kt. Paprasčiau tariant, ugdymo įstaiga stengiasi dirbti kaip darnus laikrodžio mechanizmas. „Esame pasiruošę dirbti su įvairių gebėjimų vaikais“, – tvirtino Z. Asbergaitė. Lopšelyje-darželyje ugdomi 86 vaikai nuo 2 iki 7 metų. 

Dažnai sakoma, kad gyvenimas – tai kelionė. Jos tiesiogine ir netiesiogine prasmėmis yra naujosios „Žilvičio“ direktorės didžiausi pomėgiai. Ji laisvai bendrauja anglų ir rusų kalbomis, susikalbėti galėtų ir ispaniškai. Be Europos valstybių, direktorei teko būti mums egzotiškoje, didžiausioje pasaulyje musulmoniškoje šalyje – Indonezijoje. Iš dvasinę ramybę teikusių kelionių pašnekovė išskyrė įveiktą „Camino Lituano“ atkarpą Lietuvoje. Z. Asbergaitė taip pat labai mėgsta neakivaizdžiai keliauti ir perskaitytų knygų puslapiais.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.