Mūsų boksininkų aktyvios kovos ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje

Kaune vykusiame atvirame bokso turnyre pergales iškovojo Pasvalio rajono boksininkai (stovi iš kairės) Orestas Staponkus, Mantas Misiūnas, Arnas Kazakevičius, Emilijus Povilionis, Danielius Baltrušaitis, Rytis Bajalis, (priekyje) Giedrius Bačianskas, Tomas Misiūnas, Danielius Lašinskas.

Panevėžyje vyko Lietuvos jaunimo bokso čempionatas, kuriame mūsų boksininkai iškovojo po vieną bronzos ir sidabro medalį.

– Tik gaila, kad mūsų Sandis Dunkulis prieš pat čempionatą sirgo ir negalėjo pasiruošti, – apgailestavo treneris Stasys Balčiauskas. – Sandis prieš varžybas spėjo vos į tris treniruotes ir čempionate iki medalio šiek tiek pritrūko.

Ketvirtfinalyje Sandis Dunkulis nusileido boksininkui Nojui Kolosovui iš Jonavos.

Mūsų rajono boksininkė Gerda Renertaitė (svorio kategorija iki 75 kilogramų) iškovojo trečią vietą.

– O Aras Dūdėnas liko antras. Finale jis susitiko su boksininku Vilmantu Siriu iš Telšių. Kova baigėsi lygiosiomis, nes po trečio raundo teisėjai abiems boksininkams skyrė vienodai taškų. Todėl visi penki teisėjai turėjo apsispręsti, kam atiduoda pergalę. Ir rezultatu 3:2 ji atiteko Vilmantui Siriui, – varžybų užkulisius praskleidė treneris Stasys Balčiauskas. – O prieš porą savaičių Kėdainiuose mūsų Aras finale 3:0 įveikė šį telšietį, nes teisėjai buvo sąžiningi…

Dar dviems mūsų rajono boksininkams nepasisekė. Karolis Dambrauskas pirmą dieną susitiko su marijampoliečiu Donatu Baravyku.

– Pergalę iškovojo šis patyręs marijampolietis, kuris jau kelis kartus buvo Lietuvos čempionas, Europos čempionate užėmė aštuntą vietą. O mūsų Karolis treniruojasi tik pirmus metus, – paaiškina treneris.

Paulius Katkevičius (svorio kategorija iki 69 kilogramų) pirmą dieną įveikė alytiškį ir ketvirtfinalyje susitiko su Jonavos boksininku. Mūsų Pauliui iki pergalės truputį pritrūko.

Mūsų boksininkas Aras Dūdėnas (kairėje) Lietuvos jaunimo bokso čempionato finale susitiko su telšiškiu Vilmantu Siriu.

Lietuvos merginų bokso rinktinė Rygoje dalyvavo mače su Latvijos rinktine.

– Mūsų šalies rinktinėje buvo žilpamūšietė Dija Bajalytė (svorio kategorija iki 40 kilogramų). Ji Latvijos boksininkę Veroniką Martinkovą antrame raunde du kartus pasiuntė į nokdauną ir kova buvo nutraukta. Taip Dija tapo nugalėtoja. Tai pirmas toks mūsų boksininkės laimėjimas su merginų rinktine, – žilpamūšietės boksininkės pasiekimą įvertino treneris Stasys Balčiauskas. – Rygoje Lietuvos ir Latvijos merginų rinktinių susitikimas baigėsi rezultatu 5:5.

Kitą savaitgalį rajono boksininkai važiavo į Kauną sparinguotis ir ruoštis Lietuvos jaunučių čempionatui, kuris kovo 27–31 dienomis vyks Tauragėje.

Be to, Kaune jau vyko atviras bokso turnyras, kuriame mūsų rajono jaunieji boksininkai iškovojo net devynias pergales.

– Pirmą kartą varžybose į ringą lipo broliai Tomas ir Mantas Misiūnai. Ir abu nepatyrė pralaimėjimo kartėlio, – džiaugėsi treneris.

Taip pat pergales iškovojo Rytis Bajalis, Emilijus Povilionis, Danielius Baltrušaitis, Danielius Lašinskas, Orestas Staponkus, Giedrius Bačianskas ir jau patyręs boksininkas Arnas Kazakevičius.

– Jis ringe turėjo per aštuoniasdešimt kovų, yra Lietuvos jaunių rinktinės narys, praėjusiais metais dalyvavo Europos jaunučių bokso čempionate ir laimėjo penktą vietą. Tai aukštas pasiekimas, nors ir ketvirtfinalyje Arnas nepralaimėjo. Vis dėlto teisėjai turi savotišką matymą ir nuostatas, – įsitikinęs treneris Stasys Balčiauskas. – Manau, kad šiemet Arnas iš Europos čempionato parveš medalį. Reikia tikėtis…

Bokso stovykloje mūsų boksininkai Sandis Dunkulis ir Aras Dūdėnas jau ruošėsi Dano Pozniako tarptautiniam turnyrui.

– Iš šių boksininkų laukiame gerų rezultatų, – viliasi treneris ir dėkoja bokso rėmėjams: Pasvalio sporto mokyklai, Visuomeninei sporto tarybai, Nerijui Vaitekūnui, Dariui Linkevičiui, Laimučiui Slavinskui, uždarosioms akcinėms bendrovėms „Svalex“, „Franccar“, „Transtika“.

Pasvalio bokso salėje treniruotės vyksta kasdien nuo 15 valandos.

– Laukiame merginų ir vaikinų, jaunimo, vaikų ir vyresnių sporto mėgėjų, – kviečia bokso treneris Stasys Balčiauskas.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.