Brandos atestatuose – devyni šimtukai

Vakar brandos atestatai įteikti Pumpėnų gimnazijos abiturientams. Aidos DULKIENĖS nuotrauka

Vakar Pasvalio Petro Vileišio, Pumpėnų ir Vaškų gimnazijų abiturientams įteikti brandos atestatai. Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos auklėtiniai kelialapius į tolesnį gyvenimo etapą gavo trečiadienį.
Jau istorija tapo prabėgusi egzaminų sesija, kaip visuomet – vienus nudžiuginusi, kitus – nuvylusi. Šiemet aukščiausiais balais (100) įvertintos devynių mūsų rajono abiturientų žinios. Daugiausia šimtukų – penki gauti iš valstybinio anglų kalbos egzamino. Puikias šios užsienio kalbos žinias parodė Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos abiturientai Gabija Balzarevičiūtė, Aušrinė Jackevičiūtė,Viktorija Stankutė, Dovilė Uogintaitė ir Tadas Janeliūnas. Po
šimtą balų iš matematikos egzamino gavo Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos auklėtiniai Danguolė Dovydaitytė
ir Modestas Rimeikis bei Pumpėnų gimnazijos abiturientas Timas Jackus. Lietuvių kalbos ir literatūros valstybinio brandos egzamino aukščiausią įvertinimą gavo vienintelė Petro Vileišio gimnazijos abiturientė Kotryna Kraptavičiūtė. Visiems minėtiems abiturientams įteikti Savivaldybės mero padėkos raštai ir 100 Eur piniginiai prizai.
Panagrinėjus visų devynių valstybinių brandos egzaminų rezultatus ir juos palyginus su šalies vidurkiais, matyti, kad geriausiai sekėsi laikyti anglų kalbos, matematikos ir geografijos egzaminus. Anglų kalbos egzaminą buvo pasirinkę 147 moksleiviai. Iš jų, kaip jau minėjome, šimtukus gavo penki abiturientai  (3,4 proc.), nuo 86 iki 99 balų – 17
(11,56 proc.), nuo 36 iki 85 – 101 (68,71 proc.), nuo 16 iki 35 – 21 (14,29 proc.) ir trys šio egzamino neišlaikė (2,04 proc.). Nė vienas kitas valstybinis egzaminas savo populiarumu neprilygo anglų kalbai. Šalyje jį laikė 20 385 kandidatai: šimtukus gavo 873 (4,28 proc.), o neišlaikė 298 (1,46 proc.).

Visą straipsnį skaitykite 2017-07-15 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.