Iš šventės „Sportas visiems“ parsivežė taurę už masiškumą

Šventėje „Sportas visiems“ Pasvalio „Vėtros“ klubas pelnė taurę už masiškumą.

Net dviem autobusais į tradicinę kasmetę, paskutinį gegužės savaitgalį Palangoje šurmuliavusią šventę „Sportas visiems“ šiemet važiavo Pasvalio bėgimo mėgėjų ir sveikos gyvensenos klubo „Vėtra“ nariai. O namo jie parsivežė ne tik nugalėtojų bei prizininkų medalių, bet ir Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacijos taurę, kuria apdovanojamas masiškiausiai varžybose dalyvavęs klubas. „Vėtros“ klubui bičiuliškai talkino Mikoliškio moterų linijinių šokių kolektyvas „Vasarė“, vadovaujamas Pasvalio Svalios pagrindinės mokyklos mokytojos Jolantos Preidžiuvienės. Kolektyvo šokėjos ne tik demonstravo savo meną tomis pačiomis dienomis Palangoje vykusiame Tarptautiniame linijinių solo šokių festivalyje, bet ir startavo šventės „Sportas visiems“ bėgimuose. Be to, mokytoja Jolanta Preidžiuvienė atsivežė ir būrelį Svalios pagrindinės mokyklos mokinių, kurie taip pat bėgo už „Vėtros“ klubą.

Bet labiausiai vėtriečių pergalę lėmė įspūdingas jo narių ir nepailstančio klubo vadovo Zenono Balčiausko entuziazmas. Festivalyje „Sportas visiems“ rengiamos bėgimo varžybos kartu yra vienas iš Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacijos tarpklubinės taurės turnyro etapų, o jo rezultatai daug lemia klubų vietas turnyrinėje lentelėje. Šiose varžybose skirtingu laiku buvo galima startuoti trijose distancijose, tad atkakliausi „Vėtros“ klubo nariai – Zenonas Balčiauskas ir Arūnas Jankauskas – dalyvavo visuose trijuose bėgimuose, taip didindami klubo pelnytų taškų kraitį. Daug vėtriečių rinkosi dvi distancijas: apšilo bėgdami vieną kilometrą, o po to dar įveikė penkis arba dešimt.

10-ies kilometrų distancijoje savo amžiaus grupėje nepralenkiamas buvo Zenonas Balčiauskas, o Vilija Parimskytė tapo trečios vietos prizininke. Jos sesuo Ramunė Parimskytė, pasirinkusi penkių kilometrų distanciją, iškovojo antrą vietą. Dvylikametė Indrė Žandaraitė prizinę trečią vietą pelnė vieno kilometro distancijoje.

Visą straipsnį skaitykite 2017-06-01 „Darbe“

Sportinė apranga

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.