Į šokių meką sugužėjo aštuoni kolektyvai

„Kiek daug dalykų mes nebemokame, nebeatsimename, nebežinome! Apie tai dažniausiai susimąstome grožėdamiesi senoviniais audimo raštais, pasinėrę į sutartinių magiją ar užlipę ant aukšto piliakalnio. Tada gimsta filosofiniai apmąstymai apie savastį, apie tai, kas mūsų širdžiai svarbu ir brangu. Tuos tiltus tarp praeities ir dabarties, tarp vakar ir šiandien tiesia ir šokiai, kurių šiandien čia susirinkome pasižiūrėti“, – kalbėjo mūsų laikraščio redaktorius Viktoras Stanislovaitis, praėjusį šeštadienį Ustukių kultūros namuose paskelbdamas ketvirtojo liaudiškų šokių grupių festivalio „Iš vakar į šiandien“ pradžią. Šis renginys buvo skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti, tad po vedėjo prasmingų žodžių kultūros namų salėje nuvilnijo Vinco Kudirkos „Tautiška giesmė“. Na, o patys šilčiausi padėkos žodžiai buvo skirti festivalio sumanytojai – Pasvalio kultūros centro Ustukių skyriaus liaudiškų šokių grupės „Šėltinis“ vadovei Nidai Sakalauskienei. Juos išsakė V. Stanislovaitis, Savivaldybės tarybos narys verslininkas Rimas Želvys, Pasvalio apylinkių seniūnas Stanislovas Triaba, nepamiršęs perduoti Graikijoje viešėjusio mero Gintauto Gegužinsko sveikinimą, Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Stokienė ir į Ustukius atvykusių šokių kolektyvų vadovai.

Šiemet šokių festivalis „Iš vakar į šiandien“ pirmą kartą per savo ketverių metų istoriją tapo tarptautinis. Anot V. Stanislovaičio, į šokių meką Ustukiuose suvažiavo aštuoni liaudišką šokį propaguojantys kolektyvai. Iš jų du – brolių latvių: jau gerai žinomas „Iecava“ ir pirmą kartą į Ustukius atvykęs Bauskės kultūros centro „Biguli“.

Pusantros valandos trukusią šokių šventę „Pasveikinimo polka“ pradėjo renginio šeimininkai – „Šėltinis“, o renginio vedėjas kvietė žiūrovus palaikyti šokėjus ne tik aplodismentais, plačiomis šypsenomis, bet ir patiems siūlė išsijudinti iš patogių kėdžių. „Šėltinį“ keitė Raseinių rajono Plikių kultūros namų vyresniųjų liaudiškų šokių kolektyvas „Gynėvė“, kurio vadovė Laura Liaskauskienė, anot V. Stanislovaičio, prieš koncertą „vos neprisipažino jam meilėje“. „Kol vyrai nenusiims skrybėlių, niekas iš salėje sėdinčiųjų nepatikės, kad atvykote iš Plikių“, – pristatydamas „Gynėvę“, šmaikštavo šventės vedėjas, glostydamas savo šviečiančią galvą. Raseiniškiai žiūrovams dovanojo du šokius – „Apvalainą“ ir „Pamario apvalcių“.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2017-02-23 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.