Jaunieji mūsų rankininkai garsino Pasvalio vardą

Naujųjų metų išvakarės tradiciškai paženklintos ne tik šventiniais kultūriniais, pramoginiais renginiais, bet ir įvairių sporto šakų turnyrais. Sporto mokyklos salėje surengtas kalėdinis rankinio turnyras „Pasvalys-2016“ ir mažojo futbolo turnyras, kuriame komandos kovojo dėl Pasvalio futbolo centro taurės. Ši publikacija apie tai, kaip jaunieji mūsų rankininkai garsino Pasvalio vardą Latvijos sostinėje Rygoje, Pumpėnuose vykusį dziudo turnyrą, Vaškuose organizuotą kalėdinį krepšinio turnyrą ir tradicines „Žalgirio“ sporto draugijos rajono tarybos surengtas šachmatų ir šaškių varžybas.

Originaliomis dovanomis jaunuosius rankininkus nudžiugino šventinio rankinio turnyro Rygoje organizatoriai  – per 40 komandų iš Estijos, Latvijos ir Lietuvos jie pamalonino didžiulėmis gardžiomis picomis, o nugalėtojai ir prizininkai dar ir taures bei medalius pelnė.

Į tradicinį rankinio turnyrą atvykusios komandos buvo suskirstytos pagal amžiaus grupes. Pasvalio sporto mokyklos rankininkai (g. 2005 m.) pateko į grupę, kurioje varžėsi 12 komandų. Pirmiausia pasvaliečiai pogrupio varžybose išmėgino jėgas su Skryveri pirmąja ekipa, Vainodės, Salaspilio, Tervetės ir Prancūzų licėjaus komandomis. Šiame turnyro etape mūsų rankininkai užėmė trečiąją vietą. Dideliu išbandymu tapo atkrintamosios varžybos, nes tik pergalė galėjo atverti kelią į finalinį etapą. Su šiuo uždaviniu trenerių Arvydo Daugio, Valdo Germano ir Gintos Kairienės auklėtiniai puikiai susitvarkė. Mūsų jaunieji rankininkai nugalėjo Skryveri antrąją ekipą ir pateko į finalinį ketvertą. Pralaimėję Skryveri pirmajai komandai, dėl bronzinių apdovanojimų jie susigrūmė su Vainodės bendraamžiais. Pakiliai žaidę pasvaliečiai įveikė varžovus ir iškovojo trečiąją vietą.

Puikiai organizuoto turnyro nugalėtojams ir prizininkams apdovanojimus įteikė Latvijos nacionalinės vyrų rankinio rinktinės žaidėjai. Pasvalio sporto mokyklos komandos garbę gynė trenerio Valdo Germano auklėtiniai Vitalijus Lukšta, Mantas Lukš- ta, Linas Legys, Mantas Domantas, pas trenerį Arvydą Daugį treniruotes lankantys Eligijus Tekutis, Aronas Vaškevičius, Aivaras Pilypas ir Gintos Kairienės auklėtinis Ruslanas Valiukas.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2017-01-07 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.