Paminėtos dvi sukaktys

Rugsėjo 25-ąją Pasvalio „Bočių“ bendrija šventė 25-erių metų bendrijos įsikūrimo ir 20-ies metų vokalinio ansamblio gimimo sukaktis.

Pagyvenę žmonės, susibūrę į bendriją, jaučiasi veiklesni, sveikesni. Nėra laiko nuoboduliui, niūrioms mintims. Pirmoji bendrijos pirmininkė buvo Marija Jasiūnienė, antroji – Danutė Jarumbavičienė. Jai suteiktas Garbės pirmininkės vardas.

Stasys Tribuišis bendrijos vadovu išrinktas jau trečią kadenciją. Tai – įgimtų organizacinių gabumų turintis, nenuilstantis, visur spėjantis, atsidavęs bendrijai, jos rūpesčiais gyvenantis žmogus. Pirmininkas visus pasveikino su Pagyvenusių žmonių diena. Savo kalboje jis vis vardijo ir vardijo bendrijos nuveiktus darbus. Ypač daug buvo ekskursijų: aplankytos ne tik Lietuvos įdomesnės vietovės, bet pabūta ir Italijoje, Venecijoje, Vatikane, Prancūzijoje, Lenkijoje, Latvijoje, Turkijoje. Kiekvienais metais ilsimės prie Baltijos jūros. Išklausyta nemažai teminių paskaitų. Kasmet važiuojame į Šv. Marijos gimimo atlaidus Šiluvoje.

Bendrijoje yra penki skyriai. Jų nariai aktyviai dalyvauja bendrijos renginiuose, patys ruošia pagyvenusių žmonių šventes, turi vokalinius ansamblius, kurie koncertuoja įvairiomis progomis. O Pasvalio bendrijos mišrus vokalinis ansamblis, šiemet švenčiantis 20- ies metų sukaktį (vadovas Giedrius Gumbelevičius), yra tikras bendrijos pasididžiavimas. Ansamblis daug kartų buvo kviečiamas koncertuoti į Vilnių, į kitų „Bočių“ bendrijų šventes. Niekas nebesuskaičiuos, kiek programų paruošta, kiek dainų išdainuota!

Bronislava ČERNIAUSKIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-10-08 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.