„Vasaros infekcija“ bandė „užkrėsti“ jaunimą sportu

Praeitą antradienį Pasvalio parke vyko sporto ir pramogų renginys ,,Vasaros infekcija“, kurio pagrindinė iniciatorė ir rengėja yra Pasvalio jaunimo „Darbas“ organizacija. Šis tradicinis, jau šeštą vasarą iš eilės vykstantis renginys turi ne vieną rėmėją ir pagalbininką.

Kaip kasmet, taip ir šiemet, į šventę sugūžėjo nemažas aktyvių sportininkų ir žiūrovų būrelis. Kadangi organizatoriai savo dalyviams pasiūlė ne vieną sportinį užsiėmimą, pvz., krepšinį, futbolą, baudų mėtymą, kamuolio mušinėjimą koja, ištvermės rungtį, tad kiekvienas galėjo pasirinkti tai, kas jam labiausiai patinka.

Prie ,,Vasaros infekcijos“ organizavimo prisideda ir Pasvalio visuomenės sveikatos biuras. Jos atstovės pasakojo, jog pirmaisiais metais, kai buvo rengiama ši šventė, pagrindinė siūloma sporto šaka buvo krepšinis. Tačiau nors Lietuva – krepšinio šalis, tai nepritraukdavo daug dalyvių, todėl atsirado futbolas. Šiemet rungčių sąrašą papildė baudų mėtymas, kamuolio mušinėjimas koja ir ištvermės rungtis.

– Tai tradicinis renginys, kurio pagrindinis tikslas – jaunimo sveikatinimas vasaros metu, kai moksleiviai atostogauja ir mokyklose nebevyksta kūno kultūros pamokos. Taip pat nemažiau svarbu burti jaunus žmones bendrai veiklai, juk tai puiki proga susirasti naujų draugų ir išmokti kažką naujo, – sakė visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Jovita Mikalajūnienė.

– Svarbiausia įtraukti jaunimą į aktyvią sportinę veiklą vasaros metu, kitaip tariant, ,,užkrėsti‘‘ sportu, – teigė Pasvalio rajono policijos komisariato viršininkas Dalius Prakuraitis, kuris susidomėjęs stebėjo besivaržančius jaunuosius sportininkus. Pareigūnas prasitarė, jog šiemet dalyvauja mažesnis komandų skaičius, tačiau džiaugėsi, kad šventė kiekvienais metais tobulėja ir pritraukia vis daugiau rajono jaunimo.

Nuotraukoje: Pagrindiniai šventės sumanytojai ir įgyvendintojai Pasvalio jaunimo ,,Darbas‘‘ organizacija, Pasvalio visuomenės sveikatos biuro specialistės (su kepuraitėmis).

Gintarė ŠAUČIŪNAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-07-02 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.